• Curierul de Hâncești

„Îmi place dansul, fiindcă e o altă lume, prin care poți reda ceea ce nu poți spune prin cuvinte”

Dansul este una dintre cele mai vechi forme ale artei. Dansul poate exprima emoţii, poate spune o poveste, poate crea o atmosferă specifică sau poate etala rezistenţa fizică a dansatorului. Ecaterina Miron este o dansatoare, despre ea vreau să vă povestesc în numărul acesta.

Ecaterina este originară din oraşul Hânceşti, îşi face studiile la Colegiul de Construcţii din oraş, la specialitatea construcţii civile, industriale şi agricole, în al patrulea an de studii. În timpul liber ea frecventează Centrul de Creaţie Hânceşti, unde face parte din trupa de dans „Diamond”, conducător Irina Şerban.

„Îmi place dansul, fiindcă e o altă lume prin care poți reda ceea ce nu poți spune prin cuvinte. Am ales dansul şi nu altceva, deoarece asta puteam face cel mai rău, de aceea am decis sa învăţ ceea ce nu pot” – ne-a povestit Ecaterina cu entuziasm. Apoi a mai adăugat. ,,Cea care m-a motivat să încep a dansa, a fost Marina Chişcă, o colegă de clasă şi o bună prietenă, care m-a fascinat prin flexibilitatea ei şi felul de a simţi ritmul muzicii. Respectiv, am fost şi eu vrăjită de această artă.”


Stilurile cele mai preferate ale Ecaterinei în arta dansului, sunt cel popular, hip-hop şi vogue. Tot aici, Ecaterina ne-a povestit despre planurile sale de viitor. ,, În viitor, ca și în prezent, dansul va rămâne o ocupație care mă menține în formă. Totodată, îmi doresc să-mi dezvolt talentul, evident, că aş dori să devin o profesoare de dans, dar mai mult aş vrea să învăţ la cursuri de cosmetologie, pentru că împreună cu cea mai buna prietena Irina Şerban, să deschidem un mic salon de frumuseţe aici la noi, în Hânceşti.”

Ecaterina are o mulţime de menţiuni şi medalii la proba dans, ea este participanta concursului „Valurile Nistrului”, organizat de Liga de Dans din Moldova, unde a fost premiată cu o medalie şi diplomă pentru locul I, la categoria hora fetelor. A mai participat la multe alte concursuri, atât aici în ţară, cât şi peste hotarele ei, cum ar fi: Bulgaria unde a câştigat concursul Grand-Prim, şi în România, unde participând la diverse concursuri de dans, s-a întors cu locuri premiante împreună cu trupa ei de dans.


„Catiuşa este o fată străduitoare, mă ajuta mereu şi cred că, talentul ei are viitor mare, doar e nevoie de multă muncă şi susţinere” – ne-a povestit Irina Şerban, conducătoarea trupei de dans „Diamond”, la fel şi cea mai bună prietenă a Ecaterinei.

„Vreau să le mulțumesc părinților pentru susținere în tot ceea fac și tuturor persoanelor care m-au ajutat să fiu mai tare decât am fost, şi m-au ajutat să ajung unde sunt acum” – a fost mesajul de mulţumire al Ecaterinei, la finele discuţiei noastre. Să-i urăm acestei tinere talentate mari realizări pe viitor şi atingerea tuturor scopurilor pe care şi le-a pus.

Aurel VICLIUC

158 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco