• Curierul de Hâncești

În gura presei: Fără medici şi asistente medicale pe la sate!!!

Acu două săptămâni, în Oficiul Medicilor de Familie (OFM) din s. Leuşeni se crease o situaţie fără precedent, după concedierea ultimei surori medicale, (care plecase peste hotare), OMF era pe cale de a fi închis.

La intervenţia IMSP CMF Hânceşti, situaţia a fost redresată, astăzi acolo fiind transferată o asistentă medicală de la Dancu (care are domiciliul în s. Leuşeni), iar medicul de familie va veni de la Hânceşti la OFM Leuşeni (după cum era şi până acum), o dată, de două ori pe săptămână.

Cu toate acestea, autorităţile publice locale bat alarma vizavi de lipsa cadrelor medicale prin localităţile rurale, îndeosebi în Lunca Prutului (Cioara, Dancu, Pogăneşti, Cotul Morii, Sărăteni, Nemţeni, Obileni, etc.). La moment, în raionul Hânceşti este o lipsă de circa 40 de asistente medicale şi 10 medici de familie.

Cred că această problemă ar trebui pusă de urgenţă în ordinea de zi, pentru a găsi modalităţi concrete de motivare şi stimulare a cadrelor medicale, în caz contrar, rămânem şi fără acei pe care-i avem la moment prin satele noastre, privând, astfel, cetăţenii de dreptul de a beneficia de asistență medicală primară…


Tatiana TODOSEICIUC

9 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco