• Curierul de Hâncești

În gura presei: Inscripţii pentru siguranţa noastră!

Mai nou, pe trecerile de pietoni din municipiul Hânceşti au apărut şi nişte inscripţii de preavizare a trecătorilor, de genul: „Fii atent la drum! Ia-ţi copilul de mână! Nu vorbi la telefonul mobil!” etc. Nu ştiu cui aparţine ideea, dar cred că e una lăudabilă, poate astfel vom preîntâmpina diversele accidente, produse din neatenţia şi neasigurarea la drum a pietonilor.

Deşi marea majoritate a accidentelor rutiere pe trecerile de pietoni se întâmplă, de fapt, din cauza şoferilor vitezomani, care nu cedează regulamentar trecerea persoanelor care traversează strada.

Pentru ei ce inscripţii să facem oare şi unde să le scriem pentru a le tempera „adrenalina”?! Poate totuşi, în lipsa semafoarelor, lângă cele mai aglomerate treceri de pietoni, ar trebui instalate mai multe denivelări artificiale („lejacii ment”, cum i se mai spune) sau poate să preluăm practica din Japonia, unde toţi pietonii care traversează strada pe trecerile de pietoni, se închină şoferilor, mulţumindu-i astfel pentru siguranţa în trafic…


Tatiana TODOSEICIUC

65 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco