• Curierul de Hâncești

În gura presei: Leliţa Franţă va juca sârba la Mireşti!

În perioada 12-17 iulie 2018, un grup de muzicieni renumiţi din Franţa, în colaborare cu instrumentişti moldoveni, vor oferi 6 concerte gratuite cu un vast program de muzică clasică basarabeană în 6 localităţi din ţară. La 15 iulie, acesta va poposi şi în r. Hânceşti, şi anume în s. Mireşti.

Se pare că iniţiativa a fost una de succes, întrucât organizatorii au hotărât să repete experienţa – anul trecut proiectul „Leliţa Franţă joacă sârba” a cutreierat mai multe raioane, ajungând să evolueze şi în or. Hânceşti, pe treptele Palatului Manuc bei. Ne bucură faptul că asemenea proiecte culturale se desfăşoară gratuit nu doar în comunităţile urbane, dar şi în cele rurale. Sperăm că autorităţile locale din Mireşti vor acorda atenţia cuvenită acestui eveniment frumos şi publicul va veni într-un număr mai mare. Salutăm asemenea proiecte în satele ţării şi ale raionului şi ne dorim să fie mai multe!

Turneul rural este propus de proiectul independent ARC muzical-istoric, ce are ca scop redescoperirea, conservarea şi difuzarea unui segment din patrimoniul istoric, intelectual şi cultural în dispariţie al R. Moldova - muzica clasică de la începutul/jumătatea sec. XX; material original, necunoscut şi interesant, specific prin melodiile şi ritmurile folclorice româneşti: energia dansului naţional, durerea cântului doinit, expresivitatea nerafinată a sincerităţii ţăranului.


Elena ZAIŢEV


5 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco