• Curierul de Hâncești

În Gura Presei! Undă verde pentru doritorii de a fi primari!În Gura Presei

Undă verde pentru doritorii de a fi primari!

Ieri, la data de 12 septembrie, s-a dat start campaniei de înregistrare oficială a candidaţilor la funcţia de primar pentru alegerile locale generale, care vor avea loc la data de 20 octombrie 2019. Până la ziua respectivă consiliile electorale de circumscripţie electorală de nivelul întâi au avut timp să se întrunească pentru a-şi desemna prin vot secret organele de conducere.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului electoral de circumscripţie electorală nr. 20 Hânceşti, Zinaida Dubceac, la funcţia de consilier raional startul s-a dat mai devreme, de aceea până la moment în cursa electorală la funcţia de consilier raional s-au înregistrat deja două partide: 1. Partidul Socialiştilor din R. Moldova 2. Partidul Politic „Şor”, fiind înregistrat totodată şi un grup de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidatului independent la funcţia de consilier raional, Vasile Colţa.

Pentru a te putea înscrie în cursa electorală în calitate de candidat independent, pentru funcţia de consilier local e nevoie să acumulezi cel puţin 50 de semnături, consilier raional – cel puţin 150 de semnături în susţinerea ta.

P.S. Deşi unii doritori de a candida la funcţia de primar al municipiului Hânceşti s-au lansat neoficial demult în campania electorală, venind cu diverse lozinci pe reţelele de socializare, până la încheierea ediţiei noastre (ieri, 12 septembrie) la Consiliul electoral de circumscripţie a mun. Hânceşti deocamdată nu era nici o candidatură. Cu noi detalii la acest subiect vom reveni în numărul viitor.


Tatiana TODOSEICIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco