• Curierul de Hâncești

În pas cu… noua culoare politică?!

Verde-n ochiÎmi place situaţia de azi…, îndeosebi acea de acu câteva zile, când unii erau pe cale de a se duce, iar alţii de a veni…, mă refer la conducerea ţării noastre. Când actualul Guvern încerca din răsputeri să preia legitim conducerea şi foştii guvernanţi se „scremeau” să se ţină cu tot dinadinsul la putere… Întotdeauna e greu să cedezi, ceea ce tu consideri că ţi-a aparţinut la propriu atâta timp. Şi totuşi, e bine să ştii că e o măiestrie, să pleci frumos…, desigur, fără a lăsa sechele şi dureri de cap.

Din păcate, „urmele” celor plecaţi de la cârma ţării, mai urmează să le resimţim, dând unele vibraţii aidoma unora de după un seism.

Îndeosebi, această perioadă „lunecoasă”, care încă mai persistă, e una şubredă pentru „marii şi mai micii şefuleţi”, de la nivel de ţară, dar şi raion, cărora le tremură fotoliul de sub ei, neştiind în care parte s-o apuce. Majoritatea dintre aceştia, care au fost investiţi de către partid, (n-o spun care anume, deoarece avem şi din cei care au trecut prin toate partidele existente în R. Moldova) nu au coloană vertebrală, şi la orice „vânt sau furtună politică mai mare” sunt atât de flexibili şi adaptivi… că se îndoaie şi se acomodează la orice situaţie politică. Unii îşi ajustează nu doar comportamentul şi vorba la noua formaţiune politică, dar şi portul.

Cel mai mult acea apartenenţă politică se observă pe unele, aşa zise doamne, de modă nouă. Când erau la guvernare comuniştii, pentru unele „politiciene” cea mai potrivită şi frumoasă culoare era cea roşie, au venit PLDM-iştii, la modă a venit şi culoarea verde, după ce aceştia au plecat, şi culoarea s-a demodat, a devenit în trend culoarea PDM-ului – cea albastră. Nici cameleonii, probabil, nu-şi schimbă atât de des culoarea, precum unii indivizi şi individe de la noi.

Cunosc personal câteva persoane din astea, care erau în permanenţă în pas cu partidul de la guvernare, orientându-se şi sărind foarte abil dintr-o barcă în alta, schimbându-şi, totodată, viziunile politice, dar şi făcând „aport” la fiecare indicaţie venită de mai sus, de la partid. Pentru a nu-şi pierde fotoliul, unii dintre ei au stat toată această perioadă ca struţii cu capul în nisip, în caz de ceva, primind lovitura cu o parte mai moale a corpului…

Se spune că corabia nu se îneacă când e pe apă, ea se cufundă atunci când apa pătrunde în ea. Deci, nu este atât de important ce se întâmplă în jurul nostru, mult mai important, este ceea ce se întâmplă în interiorul fiecăruia dintre noi. Şi atâta timp cât schimbarea nu se va produce în noi, dând dovadă de mult mai mult patriotism, verticalitate, devotament, dar şi simplă omenie, şi onestitate, care unora le lipseşte în totalmente, vom rămâne încă mulţi ani în acea perioadă de stagnare în care clocim de fapt ani buni… Cât oare va mai fi actuală expresia devenită proverbială: „pleacă ai voştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii…?

Nu noi, poporul, angajaţii, medicii, profesorii, funcţionarii, muncitorii, ţăranii, etc., ar trebui să ne dăm după guvernare, ci aceasta ar trebui să se adapteze după noi, poporul, deoarece noi am ales-o… Poate astfel, am schimba multe lucruri în astă ţară…


Tatiana TODOSEICIUC

71 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco