• Curierul de Hâncești

În Secţia de Boli Infecţioase –internaţi pacienţi din Sudul republiciiÎn Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului raional din Hânceşti, numărul celor internaţi cu Covid-19 este în creştere, dar marea majoritate sunt de fapt din localităţile de sud a republicii. La data de 11 iunie, curent, în secţie erau internaţi 9 pacienţi testaţi pozitiv la coronavirus, dintre care 1 din s. Mingir, raionul Hânceşti, (internat acum o săptămână) 1 – din Bardar, 1 – din Mileştii Mici şi 6 din UTA Găgăuzia.

„Am avut câteva zile de relaxare în ultimele două săptămâni, deoarece numărul celor testaţi pozitiv la Covid-19 din raionul Hânceşti era în scădere, dar începând de vinerea trecută, am avut o activitate foarte tensionată, în secţie fiind aduşi pacienţi din diverse localităţi din ţară, cei mai mulţi fiind din UTA Găgăuzia. La moment, avem o femeie de 66 de ani din UTA Găgăuzia în stare foarte gravă, care este conectată la aparatul de respiraţie asistată, 4 pacienţi sunt în stare gravă, având pneumonii bilaterale şi alte complicaţii şi 1 pacient (din s. Mingir) în stare satisfăcătoare, care în curând urmează să fie testat repetat. Totodată miercuri, s-au prelevat probele la Covid-19 la două tinere însărcinate, din s. Leuşeni şi Drăguşenii Noi, internate în Maternitatea din Hânceşti, testele cărora s-au dovedit a fi pozitive, acestea fiind ulterior transferate după naştere pentru tratament la un spital din capitală” – a declarat pentru CURIER, Zinaida Bogdan, şefa Secţiei, care ne-a specificat că şi în secţia pacienţilor suspecţi la data de 11 iunie erau internaţi 8 persoane suspecte la coronavirus, probele cărora au fost prelevate, aşteptându-se rezultatele.

Numărul celor testaţi pozitiv la Covid-19 este într-o permanentă creştere pe ţară, cu mai puţine cazuri deocamdată în raionul nostru. Potrivit unui comunicat prezentat de către Ministerul Sănătăţii, în total, până la data de 11 iunie, în Republica Moldova au fost înregistrate 10 321 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1060 în stânga Nistrului. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 339 sunt în stare gravă, 779 – în stare de gravitate medie, ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare. 371 de persoane au decedat din cauza COVID-19. Totodată, numărul pacienților tratați de COVID-19 a ajuns la 6072, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Tatiana TODOSEICIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco