• Curierul de Hâncești

Şedinţa extraordinară a Consiliului raional – cu proiecte aprobate fără prea multe dezbateri

La şedinţa extraordinară a Consiliului raional, desfăşurată marţi, consilierii au avut spre aprobare câteva proiecte de decizii legate de executarea bugetului raional pe anul curent, operarea unor modificări şi completări la acesta, precum şi mai multe chestiuni de ordin social, toate fiind aprobate aproape în unanimitate, într-un timp record.

Fără careva dezbateri, consilierii au aprobat în unanimitate proiectele de decizie referitoare la bugetul raional, şi anume cu privire la executarea bugetului raional pe 9 luni ale anului curent, şi cel de efectuare a unor modificări şi completări în bugetul raional pentru anul 2018, raportor fiind şefa Direcţiei Generale Finanţe Hânceşti, Galina Erhan. Prin intermediul modificărilor operate în buget, majoritatea finanţelor au fost redirecţionate unor instituţii de învăţământ din raion, precum şi şcoli muzicale. Prin aceiaşi decizie s-a aprobat alocarea mijloacelor financiare din Fondul de Rezervă al Consiliului raional pe anul 2018, în sumă de 85, 0 mii lei, acordate în calitate de ajutor material unor familii sinistrate şi socialmente-vulnerabile din raion.

În aceiaşi şedinţă, consilierii au votat două decizii privind crearea, organizarea şi asigurarea funcţionalităţii a două case de tip familial în satele: Crasnoarmeiscoe şi Horjeşti.

Totodată, în baza Hotărârii Comisiei Electorale Centrale, consilierii au luat act de atribuirea mandatului de consilier în Consiliul raional Hânceşti, candidatului supleant de pe lista Partidului Democrat din Moldova, Natalia Tanurcova, director al LT „M. Lomonosov”. Tanurcova a luat locul consilierului Iurie Levinschi, care a demisionat în legătură cu desemnarea sa în funcţia de vicepreşedinte al raionului, funcţie incompatibilă cu cea de consilier raional.


Tatiana TODOSEICIUC

38 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco