• Curierul de Hâncești

Сoncurs de pictură în raionul Hâncești


În perioada 2-31 mai 2019, în raionul Hâncești s-a desfășurat un concurs de pictură cu genericul „Clipa Olimpică”, care a reunit elevi din toate instituțiile de învățământ din raion.

În cadrul acestui concurs au participat tineri pictori din 15 institușii de învățământ, fiind prezentate cca 50 de lucrări. Acest concurs a fost organizat de Consiliul rational, Agenția Teritorială Olimpică și Sportivă Hâncești și Direcția raională de Învățământ.

După o jurizare minuțioasă, rezultatele au fost pe măsura mincii depuse. Premiul mare la acest concurs a fost câștigat de Nichita Rusnac, elev al L T „Mihai Eminescu”. Câștigătorul locului 1 în cadrul acestui concurs, a fost Cristian Paraschiv, iar locul 2, Cristina Lică, ambii elevi ai Liceului „Mihai Eminescu”. Premianții locului 3 au fost Bianca Moraru Toma din L T „Mihail Sadoveanu” și Leonardo Prescură din gimnaziul satului Ciuciuleni. În cadrul aceluiași concurs, șase dintre participanți s-au ales cu mențiune, aceștea fiind: Evelina Putină – com. Boghiceni, Valeria Gheorghiță – L T „Mihai Eminescu”, Laura Purcoci – L T „Mihail Sadoveanu”, Alexandra Ivanov – L T „M. Lomonosov”, Patricia Ciobanu – gimnaziul satului Ciuciuleni și Dumitrița Vîlcu – L T „Mihail Sadoveanu”.

Invitații speciali, prezenți la ceremonia de înmânare a diplomelor și premiere au fost Anatolie Chetraru – președintele raionului și Vera Tănase – vice-președintele raionului, care au salutat cu respect premianții, profesorii și părinții cu ocazia acestui eveniment, dorindu-le în continuare succese în arta frumoasă, dar și o vacanță pe măsură.

Tinerele talente au fost premiate cu diplome, medalii și premii bănești oferite de către Consiliul raional, de asemenea cu dimplome de merit au fost menționați și profesorii care i-au ghidat în frumosul început de carieră.

Amelia MARCUS

143 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco