• Curierul de Hâncești

12 ani de închisoare pentru omorul concubinei


Recent, prin sentinţa Judecătoriei Hânceşti, un bărbat de 56 de ani, originar din or. Iargara, r. Leova, dar domiciliat în s. Logăneşti, învinuit de săvârşirea infracţiunii de omor în circumstanţe agravante, a fost recunoscut culpabil şi condamnat la 12 ani şi 5 luni închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.


La începutul lunii iunie 2016, bărbatul care concubina cu o femeie de 63 de ani, s-a deplasat împreună cu aceasta la domiciliul fiului femeii din s. Sărata Galbenă,  unde, pe parcursul zilei şi a nopţii au consumat băuturi alcoolice. Pe fonul consumului de alcool, a părut un conflict spontat, iar ca urmare a unor discuţii în contradictoriu, bărbatul a apucat-o pe femeia care era în stare avansată de ebrietate cu mâinile de gât, sugrumând-o, după care i-a aplicat  multiple lovituri cu pumnii şi picioarele peste faţă, cap, gât, coaste şi alte părţi ale corpului, precum şi cu un obiect ascuţit-înţepător peste braţul drept.


“În rezultatul acţiunilor violente, bărbatul i-a cauzat femeii, conform concluziilor din raportul de expertiză medico-legală, vătămări corporale grave, periculoase pentru viaţă, care, în urma şocului traumatic şi hemoragic, ca rezultat al traumei asociate cu multiple leziuni ale capului, gâtului, toracelui şi membrelor, au dus la decesul victimei – menţionează Vasile Disculţu, procuror în Procuratura Hânceşti. Astfel, prin acţiunile sale, bărbatul a săvârşit infracţiunea prevăzută de art. 145 alin. (2) lit. e) şi  j) din Codul Penal, conform semnelor calificative: „Omorul unei persoane, profitând de starea de neputinţă cunoscută şi evidentă a victimei, săvârşit cu o deosebită cruzime”. Elena Zaițev

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco