• Curierul de Hâncești

18 ani închisoare pentru omorul unui bătrân


Criminalii care l-au omorât în bătăi pe un bătrân din oraşul Hânceşti, despre care ziarul a scris la începutul lunii martie curent, şi-au primit pedeapsa.


Un bărbat de 35 de ani a fost condamnat săptămâna trecută de către Judecătoria Hânceşti la 18 ani de închisoare pentru omorul premeditat al bătrânului de 81 de ani din or. Hânceşti. Cel de-al doilea agresor, care era fratele inculpatului, nu a reuşit să-şi primească sentinţa, deoarece a decedat pe parcursul urmăririi penale.


Amintim că incidentul s-a produs în primăvara acestui an, când cei doi fraţi, originari din s. Logăneşti, după ce au consumat băuturi alcoolice, au convenit să comită omorul unui bătrân din or. Hânceşti, ce locui în preajmă, şi să sustragă careva bunuri materiale din gospodăria acestuia. „Urmărind realizarea intențiilor sale, inculpaţii fiind în stare de ebrietate alcoolică, au așteptat să se înnopteze, după care  au pregătit o rangă metalică și un ciocan, instrumente special adaptate pentru pătrundere prin efracție și cauzarea vătămărilor corporale grave persoanei.


Aceştia au pătruns în locuinţa bătrânului şi  profitând de întuneric, starea de somnolență, de vârsta înaintată a bărbatului, dar și de faptul că era singur acasă, i-au aplicat acestuia multiple lovituri cu pumnii, picioarele și ciocanul peste diferite părți ale corpului, mai multe fiind peste cutia toracică, faţă şi cap. Multiplele plăgi contuze, echimoze, fracturi înfundate ale oaselor craniului, etc., bărbatul a decedat pe loc. Astfel, pentru acţiunile sale intenţionate, manifestate prin intenţie directă, având rolul de autor, adică pentru omorul unei persoane, săvârșite cu premeditare, din interes material, etc., bărbatul de 35 de ani a fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip închis” – a declarat pentru CURIER procurorul în Procuratura r-lui Hânceşti, Vasile Disculţu.Tatiana Todoseiciuc

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco