• Curierul de Hâncești

A plecat la ceruri în luna mai, în luna în care înfloresc florile ei preferate ...

Era un om cu inimă mare, mereu zâmbitoare, amabilă, stilată şi plină de viaţă. Aşa a fost şi va rămâne în memorie pentru totdeauna pentru toţi cei care au cunoscut-o pe distinsa doamnă Ludmila Căruţă, fost şef al Inspectoratului Fiscal pe raionul Hânceşti, consilier raional, care zilele trecute a plecat de printre noi... Cu regret şi durere în suflet am aflat despre trecerea în nefiinţă a unui om de omenie, precum şi a unei personalităţi care a avut o contribuţie substanţială în dezvoltarea şi prosperarea raionului Hânceşti.

Ludmila Căruţă a activat peste 24 de ani în calitate de funcţionar public în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat pe raionul Hânceşti, dintre care 10 ani a fost în calitate de şef. Fiind o fire corectă şi exigentă faţă de angajaţii săi, dar în primul rând faţă de sine, era un aprig luptător împotriva evaziunilor fiscale, având nişte metode proprii în lupta cu rău-platnicii de impozite din raionul Hânceşti.

Deşi era la pensie de mai mulţi ani, întotdeauna era interesată de actuala politică fiscală, fiind informată cu modificările efectuate în legislaţia în vigoare. „Mă interesează foarte mult politica fiscală şi mă strădui să mă informez cu toate modificările efectuate în legislaţie. Informaţiile le preiau de pe site-urile Serviciului fiscal şi cel al Ministerului Finanţelor, Monitorul oficial, Jurnalul fisc.md, contabilitate şi audit” – ne-a spus regretata Ludmila Căruţă, în ultimul interviu realizat cu Domnia Sa, acum un an. Am insistat atunci la un interviu, deoarece ştiam că deşi era la pensia binemeritată, era foarte activă în viaţa raionului, de altfel, ca în toată perioada sa de activitate.

Întrebată atunci cum de i-a reuşit să fie întotdeauna în pas cu viaţa, dânsa ne-a răspuns: „Dacă ai scop de a obţine o carieră de succes – atunci înainte! Calităţile profesionale trebuiesc îmbunătăţite permanent prin ridicarea nivelului de cunoştinţe. De asemenea, studierea psihologiei omului este un aspect strict necesar pentru un conducător de orice nivel. Problemele urmează să fie rezolvate, dar nu create. Mai puţin „of” şi mai mult „slava Domnului”. O importanţă deosebită are, nu în ultimul rând, susţinerea din partea familiei” – ne-a accentuat atunci Ludmila Căruţă.

Acel permanent suflu de viaţă care o făcea fericită şi împlinită, spunea d-ei, era dragostea şi susţinerea ce venea din partea celor apropiaţi. „Familia e numeroasă, inclusiv 14 nepoţi, care deja au 21 de copii. Foarte mult am de învăţat, mai ales de la copii, ce ţine de cele mai noi inovaţii în diferite domenii, dar mai ales cel al tehnologiilor informaţionale”- ne-a spus-o cu multă speranţă în ultimul său interviu pentru CURIER.

Am cunoscut-o personal, ca fiind o fire deschisă la suflet, sociabilă şi foarte exigentă faţă de sine. Niciodată nu se plângea pe sănătate, deşi avea foarte multe probleme în acest sens. Era foarte optimistă şi acel optimism încerca să-l inspire şi persoanelor din jur, îndemnându-i pe toţi, să se bucure de viaţă, indiferent de orice.

Pe lângă toate acestea, Ludmila Căruţă a fost un fidel şi bun prieten al ziarului nostru, contribuind personal, în perioada când activa în cadrul Inspectoratului Fiscal pe raionul Hânceşti, la creşterea numărului de abonaţi, dar şi popularitatea „Curierului de Hânceşti” în primii ani ai apariţiei lui.

Colectivul redacţiei „Curierul de Hânceşti” e profund îndurerat de pierderea irecuperabilă a unui scump prieten al ziarului, dar şi unei personalităţi notorii a raionului Hânceşti, şi îşi exprimă întreaga compasiune, transmiţând sincere condoleanţe rudelor în aceste momente de doliu, în legătură cu trecerea în eternitate a regretatei Ludmila Căruţă.


Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Tatiana TODOSEICIUC


1525 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco