• Curierul de Hâncești

Afacere ilegală în domeniul jocurilor de noroc


Modificau procentul de câştig la jocurile de noroc, încasările reale, dar şi nu plăteau impozitele la timp. O întreprindere specializată în domeniul jocurilor de noroc cu sediul în oraşul Hânceşti a rămas fără aparatele de joc din cauza neregulilor depistate de oamenii legii.


În cadrul întreprinderii au fost stabilite o serie de încălcări ale disciplinei financiare şi regulilor legale de comerţ. Afacerea era administrată de un bărbat de 40 de ani, domiciliat în același oraş şi care este cercetat în stare de libertate.


  În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii au depistat că întreprinderea activează de circa trei ani, în cadrul întreprinderii activează mai multe săli de jocuri de noroc, amplasate în or. Hâncești, Cimişlia, s. Cărpineni. Administratorul având intenția de neachitare a impozitelor în proporţii deosebit de mari la bugetul de stat.


   Totodată, în rezultatul verificării seriilor şi numerelor ale aparatelor de joc s-a stabilit că toate aparatele nu corespund cerinţelor prevăzute de Legea nr. 285” Cu privire la jocurile de noroc”, prin urmare sunt semne vădite de modificare a numerelor de serii şi anul fabricării a aparatelor de joc şi prin intermediul întreprinderilor delicvente au fost întocmite documente contabile fictive pentru legalizarea provenienţei aparatelor de joc.


   Oamenii legii au depistat mijloace băneşti necontabilizate de o proveniență dubioasă, documente de evidenţă contabilă dublă atât pe hârtie cât şi în format electronic, chitanţe la dispoziţii de încasare, alte înscrisuri de ciornă privind încasările reale de la sălile cu aparate de joc, etc.

  În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător şi evaziunea fiscală a întreprinderilor a instituţiilor şi organizaţiilor.

   Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de  se  pedepsesc cu amendă în mărime de la 40.000 la 100.000 de lei sau cu închisoare de până la şase ani.

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco