• Curierul de Hâncești

Alexandru Botnari a participat la Forumul Economic din or. Vladimir, Rusia


La sfârşitul săptămânii trecute, primarul mun. Hânceşti Alexandru Botnari a participat la Forumul Economic din or. Vladimir, Rusia, care în acest an a ajuns la cea de-a VI-a ediţie.


Tradiţional, în cadrul Forumului, piaţa din faţa clădirii administraţiei regionale din Vladimir reuneşte un număr impunător de companii şi organizaţii, precum şi expoziţii ale participanţilor din regiune, fiind amenajate standuri ale oaspeţilor veniţi din alte ţări.

Participanţii au posibilitatea să facă schimb de experienţă, să participe la prezentări de tehnică, instalaţii electromecanice, maşini şi echipamente agricole mari, master-clasuri, prezentări, degustări, târguri etc., să stabilească relaţii de parteneriat şi să promoveze imaginea antreprenoriatului local.

În acest context, Alexandru Botnari s-a întâlnit cu ambasadorul R. Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Neguţă, bun prieten al municipalităţii, cu care a discutat aspecte de dezvoltare economică a oraşului Hânceşti, dar şi cu guvernatorul regiunii Vladimir, Svetlana Orlova, menţionând că participarea sa la Forum a fost o lecţie foarte importantă în vederea stabilirii ulterioare a traiectoriei de dezvoltare economică a mun. Hânceşti.

Primarul de Hânceşti, care a efectuat şi o vizită de lucru în oraşul Iuriev-Polski înfrăţit cu mun. Hânceşti, a ţinut să mulţumească Ambasadei RM în Federaţia Rusă în persoana ambasadorului Andrei Neguţă şi dnei Evghenia Rodionova, preşedintele regiunii Iuriev-Polski, pentru buna colaborare şi suportul acordat în vederea participării delegaţiei din mun. Hânceşti la acest eveniment şi la întrevederile ulterioare. Întrucât a început sezonul estival, Alexandru Botnari a discutat cu administraţia oraşului Iuriev-Polski oportunitatea de a trimite un grup de copii din mun. Hânceşti la o tabără de odihnă din Iuriev-Polski.

În cadrul unei vizite anterioare în Sankt Petersburg, unde Alexandru Botnari a participat la Adunarea interparlamentară a ţărilor CSI, primarul de Hânceşti a fost decorat de către preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko, cu un ordin onorific, acordat pentru buna cooperare în relaţiile regionale şi administraţia publică locală a ţărilor CSI. Această distincţie, menţionează dl Botnari, îl motivează să depună în continuare eforturi susţinute în vederea dezvoltării relaţiilor stabilite între mun. Hânceşti şi alte oraşe şi regiuni din CSI, precum şi stabilirea noilor parteneriate, care vor oferi ocazia mun. Hânceşti să se dezvolte, să atragă investiţii şi să devină mai atractiv pentru partenerii externi.


Elena ZAIŢEV

113 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco