• Curierul de Hâncești

Aliona Coşleţ – o pictoriţă de nota zece

„Desenul este un hobby pe care îl practic de 4 ani deja. Îmi place să pictez pentru că așa pot exprima ceea ce simt. Prin desen găsesc o liniște interioară profundă. Arta este un loc de refugiu pentru mine, o lume aparte, cu tot ce este frumos. Îmi place să fac schițe, să experimentez cu o gamă largă de culori, contrastul dintre lumină și umbră, pentru ca la final să primesc ceea ce mi-am propus sa fac” – vorbim despre Aliona Coşleţ, tânăra pictoriţă din satul Lăpuşna.

Aliona are 14 ani şi studiază la Liceul Teoretic Lăpuşna. De asemenea ea frecventează Şcoala de Arte „Timotei Bătrânu” din oraşul Hânceşti de 4 ani, anul acesta fiind absolventă a şcolii, la categoria Arte Vizuale. „Mi-am descoperit dragostea pentru desen încă de la 5 ani, pe când bunica mă învăța să fac nişte flori simple, dar frumoase. Pe parcursul anilor am realizat că am o pasiunea aparte pentru desen. Atunci părinții au decis să îmi dezvolt creativitatea și talentul în cadrul Şcolii de Arte. Începând de la niște schiţe simple, cu ajutorul profesoarei Natalia Ducă, care m-a impresionat și m-a încurajat mereu, am ajuns să pictez într-un stil mai complicat și grandios” – ne-a povestit Aliona despre cum a început ea pictura.


Ca un pictor începător Aliona are nevoie de inspiraţie şi de un exemplu. „De obicei sunt inspirată de picturile marilor pictori, iar unul dintre ei este Fragonard. El este unul dintre cei mai remarcabili pictori, care transmite prin lucrările sale spiritul voios și jucăuș al rococolui. Eu cel mai mult mă axez pe naturile statice pictate în acrilică în stilul impresionist combinat cu realism” – ne-a istorisit pictoriţa


Aliona, care este o absolventă eminentă a Şcolii de Arte, la toate disciplinele având nota 10. „Timp de 4 ani am participat la concursuri și expoziții în cadrul Școlii de Arte, dar și la expozițiile de le Casa de Cultură Hâncești, unde m-am ales cu mențiune pentru rezultate excelente la învățătură și participarea activă în cadrul Școlii de Arte” – a spus Aliona.

Certificatul de absolvire îi permite să-şi continue studiile la orice instituţie de arte plastice care doreşte ea, iar ea ţine cu tot dinadinsul să-şi continue studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chişinău. „Pe viitor vreau să-mi perfecționez talentul în artă, să am o carieră în acest domeniu și să ajung un pictor renumit” – a spus tânăra plină de entuziasm.


Arta nu se termină după orele de pictură, aceasta este mereu cu acela care o preţuieşte, şi pentru a avea rezultate remarcabile în acest domeniu, Aliona conştientizează că nu e de ajuns doar talentul, mai este nevoie desigur, de perseverenţa şi muncă în fiecare zi. Din partea CURIERULUI îi dorim Alionei mari succese în realizarea visurilor.

Aurel VICLIUC

334 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco