• Curierul de Hâncești

Ambulanţa cumpărată din donaţiile celor de peste hotare - a ajuns în comuna Bobeica!

Luni, a doua zi după sfânta Înviere a Domnului, c. Bobeica a avut parte de o surpriză plăcută, acea ambulanță procurată din donaţiile celor de peste hotare, a ajuns în sfârşit în comunitate.


Iniţiatorul proiectului a fost Adrian Bîrdan, din s. Dahnovici, (care la moment lucrează ca şofer de tir în Spania), care amintim că acum câteva luni, a venit cu un îndemn către băştinaşii săi, aflaţi peste hotare, să facă unele donaţii pentru procurarea unei noi ambulanţe.. „Ştiind situaţia de la Punctul de Urgenţă Bobeica, şi anume starea fostei ambulanţe, care era foarte veche şi mereu în reparaţie, am făcut un apel către compatrioţii aflaţi în străinătate să doneze bani pentru procurarea unei noi ambulanţe. Şi slavă Domnului lucrarea ne-a reuşit! În acest context, aş vrea să le aduc sincere mulţumiri, tuturor celor peste 90 de persoane, locuitori ai comunei Bobeica, şi satelor din împrejurime, dar care la moment erau peste hotare, precum şi unor persoane străine din Italia, Spania şi Germania, care au făcut donaţiile respective, precum şi primarului Lilian Musteaţă care ne-a susţinut ideea. În total, s-au adunat 9 mii 750 de Euro, dintre care cu 7 mii 400 s-a procurat ambulanţa din Germania, 700 de Euro a costat transportarea acesteia. Sper foarte mult că în cel mai scurt timp, după procedurile de rigoare, ambulanţa să fie pusă în activitate, pentru a fi utilă oamenilor din comunitate, iar personalul medical, precum şi pacienţii transportaţi cu ea, să beneficieze de nişte condiţii decente de asistenţă medicală”- a încheiat sursa citată.

Pe pagina sa de Facebook, primarul c. Bobeica, Lilian Musteaţă, aduce mulţumiri compatrioţilor aflaţi peste hotare, care au făcut donaţii pentru procurarea ambulanţei respective. „Luni, după 4 ore de muncă în vama Leușeni, această ambulanță a fost devamată și permisă pentru import fără taxe vamale și accize, drept ajutor umanitar pentru primăria comunei Bobeica, dar mai precis pentru locuitorii satelor Bobeica, Drăgușeni, Dahnovici, Stolniceni și Șipoteni din raionul Hâncești, care sunt deserviți de Punctul de Asistență Medicală de Urgență Bobeica. În acest context, aduc sincere mulțumiri principalului actor al acestei donații, consăteanului nostru, Adrian Bîrdan, care a venit cu inițiativa, s-a ocupat de deschiderea contului bancar, organizarea colectării sumei bănești, căutarea și procurarea ambulanței, dar și organizarea transportării acesteia în Moldova. Totodată, aduc sincere mulțumiri tuturor consătenilor și prietenilor noștri, care din suflet au făcut aceste donații, şi nu în ultimul rând, lui Alexandru Grițuc, băștinaș al satului Stolniceni, care a avut grijă și a adus în bună stare ambulanța din Germania în Republica Moldova, în c. Bobeica.”

În aceiaşi postare, dl primar atenţionează că într-un viitor apropiat urmează să se desfăşoare procedura de testare tehnică, înmatriculare, iar după 15 mai 2020, după ce va fi ridicată situația de urgență în țară, să convoace ședința Consiliului local, dar și a grupului de lucru, întru organizarea transmiterii legale a ambulanței către instituția ce va gestiona unitatea de transport.

Postarea primarului, cu fotografia ambulanţei ajunsă în Bobeica, a adunat mai multe like-uri, comentarii şi mulţumiri din partea internauţilor, locuitori ai c. Bobeica şi nu doar.

Vera Munteanu, locuitoare a s. Drăguşeni, scrie că este mândră de faptul că avem aşa conaţionali, care deşi sunt plecaţi departe peste hotare, nu uită de oamenii rămași acasă, care au mare nevoie de așa binefacere. „Mulțumim din suflet, dragii noștri copii! Sănătate multă! Sa vă aibă bunul Dumnezeu în pază unde nu v-ați afla și să știți că mereu ne vom ruga de bine pentru voi, scumpii noștri, care ați luat parte la acest gest frumos și bine gândit. Ne bucuram cu toții, că a ajuns la timp și cu bine ajutorul din partea celor pe care îi iubim și îi așteptăm cu mare drag acasă”.

Cu o apreciere vine şi Lilia Comandari, locuitoare a s. Dahnovici: „Apreciez mult gestul consăteanului nostru Adrian Bîrdan şi îi aduc mulțumiri pentru faptul, că prin această iniţiativă a oferit și familiei noastre posibilitatea de a ne implica în aceasta donație! Sănătate multă ţie, Adriane și familiei tale, cât și tuturor celor care s-au implicat! Bunul Dumnezeu să vă aibă mereu în paza lui acolo unde vă aflați!”

Tatiana TODOSEICIUC

279 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco