• Curierul de Hâncești

Ansamblul „Lăpuşniţa”- laureat al concursului „Fest Kavkaz 2019”

În week-end, a avut loc concursul internaţional de artă „Fest Kavkaz 2019”, organizat de comunitatea armeană din Moldova, la care au participat în jur la 3800 de dansatori şi vocalişti. La categoria dans, raionul Hânceşti a fost reprezentat de către ansamblul „Lăpuşniţa”, conducător, Veronica Pîrău. Aceştia învrednicindu-se cu locul III la acest concurs.

Scopul organizării acestui concurs a fost identificarea copiilor și adolescenților talentați și încurajarea acestora să continue activități creative, ridicarea nivelului de educație artistică, extinderea orizonturilor copiilor și adolescenților, atragerea atenției publice asupra creativității tinerilor, crearea condițiilor pentru comunicarea și schimbul de experiență a cadrelor didactice și studenților din școlile de artă, colegii, studiouri și alte asociații creative din Moldova și țările străine.


Despre participarea şi evoluarea ansamblului „Lăpuşniţa” ne-a vorbit Veronica Pîrău, conducătoarea ansamblului. „Noi am participat la recomandarea prezentatoarei care prezintă deja al treilea an acest concurs, Ecaterina Cojocaru o bună prietenă a „Lăpuşniţei” cu care deja avem mai multe colaborări. Am participat la categoria dans popular la care au participat peste 12 colective atât din țară cât și de peste hotarele ei. Suntem mândri că am câştigat locul III, ceea ce ne stimulează să muncim şi mai mult, pentru anul viitor să fim și mai buni. Pentru noi e un loc important dintre atâtea țări participante la un aşa concurs de amploare.”

Laureații locurilor I, II și III ale concursului au fost premiați cu diplome de onoare şi cadouri de la organizatori. Concursul s-a desfăşurat în incinta salii „Ginta Latină”, mun. Chişinău.

Aurel VICLIUC

94 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco