• Curierul de Hâncești

Antreprenorul anului


La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul raional Hânceşti în comun cu Direcţia Economie şi Cooperare Transfrontalieră au făcut totalurile concursului raional „Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii 2016”.


...Desemnând câştigătorii celor 8 nominaţii, dar şi cel mai bun antreprenor al anului.

Evenimentul s-a desfăşurat în incinta palatului Manuc Bei, alături de organizatori şi participanţi fiind oaspeţi de vază: viceministrul Agriculturii Iurie Uşurelu, viceministrul Tineretului şi Sportului Pavel Ianeţ, directorul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului Iurie Eremia, primarul mun. Hânceşti Alexandru Botnari, antreprenori şi consilieri raionali.


În deschiderea festivităţii de premiere, preşedintele raionului Ghenadie Buza i-a salutat pe toţi cei prezenţi, menţionând că locaţia n-a fost aleasă întâmplător, ci din considerentul de a oferi acestui eveniment festiv importanţa cuvenită, dar şi a scoate în valoare măreţia edificiului în care autorităţile raionului au investit sume importante, după care s-a adresat nemijlocit antreprenorilor adunaţi în sală, cei mai buni dintre cei mai buni din raion: „Dvs. sunteţi cei care depuneţi muncă zi de zi, aducând plus valoare bugetului raional, făcând lucruri frumoase prin activităţile pe care le gestionaţi aici, la noi acasă. Ne mândrim cu Dvs. şi vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi” – a specificat Ghenadie Buza, aducând mulţumiri şi comisiei de evaluare, care a avut misiunea de a identifica în urma unei competiţii sănătoase pe cei mai rezultativi antreprenori din raion.


De asemenea, dl preşedinte a mulţumit sponsorilor evenimentului – BC Moldova Agroindbank, BC Victoriabank, Banca de Finanţe şi Comerţ, SRL Taxi Auto 93777, cărora le-a înmânat diplome de apreciere. Cu diplome s-au ales şi antreprenorii care susţin în repetate rânduri financiar şi logistic activităţile organizate de Consiliul raional: Tudor Agaci, Sergiu Chirinciuc, Natalia Cotelea, Victor Bujor, Victor Vizir, Alexandru Vîrlan, Adrian Onuţă, Gheorghe Ţurcanu, Andrei Holban şi Aurel Biriucov.


În continuare, vicepreşedintele raionului pe economie, Constantin Vlas, împreună cu şefa Direcţiei Economie şi Cooperare Transfrontalieră, Elena Nichifor, au prezentat conceptul „Produs de Hânceşti”, după care s-au făcut nominalizările câştigătorilor:


Cel mai bun antreprenor în sfera de producţie:


Premiul I – SRL Garma-Grup, Tudor Ungureanu

Premiul II – SRL „Vergecom”, Petru Moraru, SRL „Tehnostel-Car”, Vladimir Ududovici


Cel mai bun antreprenor implementator al modelului economic „verde”:


GŢ „Tronciu Nicolae”, Nicolae Tronciu;


Cel mai bun antreprenor în sfera comerţului:


Premiul I – CRC „HÎNCOOP”, Lidia Taşcă

Premiul II –SC „Madlen” SB SRL, Victor Bujor, SRL „Orion Iusico”, Dumitru Iusico 


Cel mai bun antreprenor în sfera prestări servicii:


Sfera prestări servicii transport de mărfuri:

Premiul I – SRL „Avis MMS”, Gheorghe Beregoi

Premiul II –SRL „LKW Alexpedition”, Andrei Galanciuc


Sfera prestări servicii transport de pasageri:


Premiul I – SA  „BTA -37”, Vasile Tulbu

Premiul II –SRL „Transbogdan”, Lucia Gavrilov


Sfera prestări servicii în sfera construcţii: 


SRL „Crelicons & Co”, Gheorghe Creţu


Cel mai bun antreprenor – exportator:


SRL „Tehnostel-Car”, Vladimir Ududovici


Cel mai bun antreprenor inovator:


SRL „Cioara”, Vladimir Simaşco  


Cel mai bun antreprenor – femeie: 


Câştigător - SA „Fabrica de încălţăminte „Romaniţa”, Maria Lica

Menţiune – SRL „Victiraid”, Iraida Popa


Cel mai bun antreprenor în sfera agricolă:


SRL „Mereşagro”, Constantin Pascal


Antreprenorul anului 2016:


Vasile Gajiu, SRL “Crist-Valg”.


Antreprenorul anului 2016, Vasile Gajiu, a venit cu un mesaj de recunoştinţă în adresa Consiliului raional pentru susţinerea acordată agenţilor economici din business-ul mic şi mijlociu din raion, pentru eforturile depuse în dezvoltarea economică şi socială a raionului, subliniind că antreprenorii depun eforturi maxime pentru a dezvolta şi a promova afaceri în raion, iar susţinerea autorităţilor în acest sens este foarte importantă şi binevenită.


„Dacă vom fi susţinuţi, vom continua să facem multe lucruri frumoase, să deschidem noi locuri de muncă, să contribuim cu defalcări în bugetul raionului, să plătim taxe şi impozite, care vor contribui la promovarea şi dezvoltarea raionului nostru” – a specificat în încheiere Vasile Gajiu, după ce a primit trofeul din partea preşedintelui Ghenadie Buza, care l-a felicitat atât pe învingător, cât şi pe toţi nominanţii, menţionând că sunt un motiv de mândrie atât pentru raion, cât şi pentru întreaga ţară.


SRL “Crist Valg”, cu sediul în s. Logăneşti, se ocupă cu importul şi aprovizionarea întreprinderilor agricole cu îngrăşăminte minerale, fertilizanţi, preparate chimice şi biologice, comerţul cu cereale şi seminţe. Dispune de o reţea de cinci magazine şi de o mini brutărie amplasate în localităţile raionului.


Compania exercită mai multe genuri de activitate: prelucrarea solului, creşterea culturilor cerealiere, exercitarea serviciilor de morărit (prelucrarea grâului şi obţinerea făinii), producerea şi comercializare pâinii, a produselor de patiserie şi cofetărie, precum şi reciclarea şi exportarea cerealelor cu transport propriu, executând un circuit complet al circulaţiei cerealelor de la producere până la livrare. În tot complexul de activităţi sunt antrenaţi peste 100 de angajaţi.Elena Zaițev

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco