• Curierul de Hâncești

„Atunci când soarele apune și răsare o stea...”


„Atunci când soarele apune și răsare o stea...”

         Rusu Nicolae Vasile

           (18.03.1947 – 23.10.2016)

   

În vâltoarea vieții, vântul fie rupe frunze și flori de pe crengi, fie le aduce și le așterne pe pământ țesând un covor... un covor al amintirilor, un covor al celor mai frumoși oameni ce au trecut prin viața noastră... Un covor pe care este așternut și numele celui care după ce a împărțit tot ceea ce a avut mai bun pe pământ, și-a îndreptat pașii în sus, spre cer.


Rusu Nicolae Vasile este numele celui care și-a făcut simțită prezența în viețile multor oameni fiind un avocat profesionist, un prieten devotat, un tată pentru mult mai mulți decât propriii săi copii și un bunic cu dăruire de sine. 


Ceea ce putem afirma cu certitudine este că unul din cei mai iubiți dintre pământeni din inima noastră se dedica în totalitate fiecărui lucru în care se angaja. A fost o inimă care a tins mereu către dezvoltare, o inimă care ne repeta mereu că „doar cel care își caută drumul destinat, doar cel care nu renunță și nu lasă capul jos în fața greutăților este învingător! Toate trec, dar lupta și gustul tăriei de caracter de care veți da dovadă vor rămâne mereu vii în mintea voastră”.


În pofida greutăților ce s-au ivit destul de des, nu i-a fost frică să muncească din greu pentru visele sale. Aceasta este și ceea ce ne spunea de fiecare dată când simțea că renunțăm la un vis frumos: să nu ne fie frică, pentru că regretul de a nu fi încercat este mult mai dureros. Astfel, s-a hotărât să își urmeze visul chiar dacă trebuia să lucreze, să-și întrețină familia și să fie tată pentru fiicele sale - cel de a deveni avocat.


În anul 1988 a devenit absolvent al Universității de Stat Vladimir Lenin, al Facultății de Drept, din Chișinău, după care s-a implicat activ într-un spectru  larg de activități ce au presupus dedicare totală față de cazuri de judecată legate de protecția drepturilor copiilor, protecția mediului, nenumărate cazuri ce au ținut de privatizări ilegale de proprietăți imobiliare și active financiare, uzuri de falsuri în înscrisuri, obținere ilegală de fonduri monetare, protecția dreptului la viață a omului etc., unele din ele durând chiar și peste 5 ani. 


În calitate de avocat, Rusu Nicolae a luptat întotdeauna pentru dreptate dând o notă maximă de profesionalism și spirit etic deosebit fiecărui caz și persoană în parte, pentru că, după cum spunea și el „fiecare om contează, fiecare viață contează, de aceea nu ne putem permite să fim reci, indiferenți, lipsiți de simțul de datorie pe care trebuie să ne-o facem cât de bine putem pentru fiecare”.


Desigur, de-a lungul carierei sale, cel ce ne-a dăruit din cunoștințele sale, din bunătatea sa, a avut parte atât de succes, cât și de eșec, dar cuvintele care duc la „decădere” morală au lipsit din cele spuse oamenilor din jurul său. A fost un luptător al dreptății, al frumosului, al copiilor și al celor care aveau nevoie de susținere, îndrumare, ajutor. A fost cel care ne-a îndrumat să nu uităm de Dumnezeu, să nu uităm să fim oameni puternici cu demnitate. Este cel despre care toți cei care l-au cunoscut spun că a fost un om deosebit, un om cald, binevoitor, mereu cu zâmbetul pe buze și gata de a spune o glumă pentru a-i face și pe alții să zâmbească, pregătit să ajute cât de bine poate pentru că a știut ce înseamnă să nu ai pe nimeni care să-ți poată întinde o mână prietenească. Și încă o dată... toate acestea pentru că avea credință în Dumnezeu.


A fost cel care ne-a plămădit exact așa cum suntem astăzi, lui îi datorăm multe din lecțiile de viață pe care le-am înțeles în profunzime. Lui îi datorăm mii de victorii pe care le-am avut în fața unor greutăți în care singuri am fi pierdut. Lui îi datorăm zâmbetul care ne apare pe față atunci când ne aducem aminte de el. Îi datorăm tot ceea ce suntem și nu suntem acestui soare care a apus, dar care a răsărit drept stea pe un nou cer, o stea care va străluci mereu în inima și amintirile noastre. 


Vrem să știi că ne este dor de tine, de palmele tale calzi și de culorile din vocea ta, scumpul nostru tată, soț, bunic, frate și prieten!


Ne este dor! 


Cu iubire și dor veșnic,

Toți cei care suntem ai Tăi!


Alina Cravcenco

3 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco