• Curierul de Hâncești

Au câştigat Turneul republican din Bender

Tenismenii Școlii de Sporturi din Hâncești au câştigat Turneul republican din Bender la tenis de masăÎn perioada 25-26 martie, în oraşul Bender s-a desfăşurat Turneul republican la tenis de masă. Oraşul a găzduit cei mai talentaţi tenismeni din oraşele Hânceşti, Dubăsari, Chișinău, Comrat și Căușeni.


Competiția a început cu ghinion pentru hânceșteni, unul dintre sportivi şi-a rupt paleta de tenis. Din fericire acest moment negative nu l-a împiedicat pe Pavel Costiuc să joace cu paletele colegilor săi de sport, dânsul calificându-se în faza finală a turneului.


Mai mult de atât, acesta şi-a impus abilitatea de tenisman în faţa oponenţilor săi, devenind campionul Turneului republican la tenis de masă din acest an. Locul II de asemenea a fost câştigat de un sportiv de la noi, Ion Dubciac. Victor Baciu s-ar fi ales cu locul III, însă în final a cedat oponentului său din Bender, arătând totuşi o tehnică bine lucrată şi pasiune pentru acest sport. 


„În linii generale, sunt mulțumit de prestația sportivilor și mă bucur că munca de ani de zile începe să dea  roadele aşteptate.  Ne-am calificat printre cei mai buni şi mergem spre rezultatele cele mai înalte”, a menționat antrenorul Sergiu Brăguţă.


Alți doi sportivi care au evoluat cu brio la Turneul republican de tenis din Bender au fost discipolii antrenorului Vladimir Chiriţă, filiala Logănești și anume. Este vorba despre Dan Ion care a devenit campion la tenis la categoria sa de vârstă și Cătălin Drăgancea care a obținut argintul, o reuşită destul de semnificativă în cariera sa de sportiv.


Rezultate excepţionale la „Campionatul deschis al Școlii Sportive din Dubăsari la box”, ediția 2017


Campionatul a avut loc recent în oraşul Dubăsari, la care a evoluat un număr impunător de participanţi din întreaga ţară, inclusiv din mun. Hânceşti. Boxerii hânceșteni au fost pregătiți de antrenorul Școlii de Sporturi a Raionului Hâncești, cunoscutul campion național Igor Moșneaguţă, originar din mun. Hâncești.


În această ordine de idei: Adrian Bucșa, sportivul deja cunoscut de cei care urmăresc evoluția boxului hânceștean, a luptat ca un leu și a ocupat locul I.


Artiom Șadrin a obținut locul I, a învins 2 lupte, iar în final cu ușurință l-a câștigat pe sportivul gazdă.


Liviu Munteanu a devenit campion, boxând cu 2 sportivi din Dubăsari, unul fiind campionul Republicii Moldova în anul 2016. Liviu a fost cu două capuri mai sus iar publicul a fost uimit de ambiția și caracterul manifestat. Antrenorul şi-a exprimat convingerea în succesul acestui tânăr declarând: „ ...sunt sigur că anul acesta Liviu va deveni campion al Republicii Moldova”.


Polina Savin, unica fată din echipa școlii sportive din Hânceşti  a obținutlocul I, dânsa a învins prima luptă iar în faza a doua, adversara acesteia a refuzat să mai lupte. 


Andrei Caraman a obținut locul II. Lupta ar fi putut fi câştigată, dar boxerul întâmplător a călcat a călcat strâmb şi s-a accidentat. 


Alexandru Belîi a obținut locul III, fiind cel mai fraged participant, acesta a fost la primul său turneu.


„După părerea mea, Alexandru a executat mai multe lovituri importante, lupta se putea da în favoarea lui, însă gazdele au decis cum au decis. Adversarul său principal practică sportul de 5 ani, are foarte multe lupte... Eu sunt mândru de evoluţia lui Alexandru și mulțumit de evoluția noastră per ansamblu la acest campionat și mergem înainte spre noi victorii!”- a mai spus atantrenorul de box Igor Moșneaguță.Un debut cu succes pentru noua antrenoare de judo din cadrul Școlii de Sporturi a Raionului Hâncești


Turneul Internațional de judo s-a desfășurat în oraşul Snighireovca (Ucraina), fiind gazda unui turneu exxcepţional la această categorie de sport. Sportivii Nicoleta Scurcan şi Iaroslav Strungaru, împreună cu tânăra antrenoare Elena Bordeianu au revenit acasă cu două medalii, de argint şi respectiv de bronz. 


În acelaşi context, la scurt timp după turneul sus numit, echipa de judoişti din Hânceşti a participat la „Cupa Democrației la judo” ediția 2017, desfășurată în oraşul Călărași, unde judoca Nicoleta Scurcan, Vlada Bucșa, Nicoleta Cibotaru și Ion Darii au obţinut în categoriile lor de kilograme câte o madalie de bronz. 


Administraţia Şcolii Sportive din raionul Hânceşti îi urează antrenorului de judo Elena Bordeianu bun venit şi multe realizări de succes.Elena Golubnic

3 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco