• Curierul de Hâncești

Au îndemnat copiii să citească

La Biblioteca publică raională, scriitorii Nicolae Popa şi Ion Anton au îndemnat copiii să citească


Campania Naţională de Promovare a Lecturii „Să citim împreună” a ajuns şi la Hânceşti. Ediţia a VI-a a acestei campanii a fost consacrată scriitorilor Nicolae Popa şi Ion Anton în cadrul căreia au fost promovate cărţile „Ghiozdanul zburător” de Nicolae Popa şi „Alina” de Ion Anton.


Campania „Să citim împreună” a devenit deja o tradiţie, ce presupune mai întâi de toate ca cititorii să stea de vorbă cu autorii cărţilor. Organizatorii spun că în acest mod reuşesc să aducă atât copiii, cât şi părinţii lor sub umbrela dragostei faţă de lectură. Cărţile nu sunt alese la întâmplare.


La dispoziţia tinerilor stau titluri premiate la târguri internaţionale, apreciate de critici şi cititori, scrise de autori contemporani din Republica Moldova. Pentru anul 2017, bibliotecarii recomandă „Ghiozdanul zburător” de Nicolae Popa, o istorie cu elemente fantastice despre viaţa şcolară, şi romanul pentru adolescenţi „Alina” de Ion Anton, în care se discută despre traficul de fiinţe umane.


La întâlnirea cu scriitorii, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în incinta Bibliotecii publice raionale, au participat elevii claselor a III-a şi a IV-a de la LT „M. Sadoveanu” şi o grupă de studenţi de la Colegiul de Construcţii, care au dialogat cu scriitorii şi chiar le-au pus întrebări, arătându-se nerăbdători să ştie despre ce se vorbeşte în cărţile prezentate de autori.


De asemenea, la întâlnirea cu cititorii au mai fost prezenţi Tamara Pereteatcu, jurnalistă, şi Lica Movilă, reporter la ziarul pentru copii „Florile Dalbe”. Copiii au avut acces şi la Bibliobus, biblioteca mobilă a BNRM „Ion Creangă”, care oferă servicii bibliotecare moderne în regim de sală de lectură. 


„Copiii au fost impresionaţi de cărţile aduse de oaspeţi, unii dintre ei chiar le-au procurat pentru a le citi şi a le păstra acasă. A fost o întâlnire de suflet care i-a îndemnat la lectură, iar următoarea întâlnirea din cadrul acestei campanii va avea loc în s. Stolniceni” – a specificat Tatiana Darii, directorul bibliotecii publice raionale.Elena Zaițev

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco