• Curierul de Hâncești

Autorităţile şi cetăţenii au marcat 26 de ani de la începutul conflictului de pe Nistru

Azi, 2 martie, autorităţile raionului, efectivul Inspectoratului de Poliţie, a Centrului Militar Teritorial şi veteranii războiului de pe Nistru s-au adunat în Piaţa Suveranităţii din mun. Hânceşti pentru a comemora 26 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova şi a celor căzuţi în conflictul armat din stânga Nistrului în anul 1992.Din r. Hânceşti, la acest război au participat 583 de combatanţi, 15 dintre care au căzut pe câmpul de luptă. În memoria lor, cei prezenţi a păstrat un minut de reculegere.


Cu mesaje pline de durere, în care au adus un omagiu tinerilor care şi-au dat viaţa pentru ţară, au venit deputatul Anatolie Zagorodnîi, vicepreşedintele raionului Constantin Vlas, şeful Oficiului Teritorial Hânceşti al Cancelariei de Stat Ion Mereuţă.


Acţiunile consacrate Zilei Memoriei au continuat cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din Piaţa Suveranităţii şi la monumentul eroilor căzuţi în conflictul de pe Nistru din cadrul Memorialului.
Elena Zaițev

86 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco