• Curierul de Hâncești

Autorităţile şi cetăţenii au marcat 26 de ani de independenţă a ţării


Duminică, 27 august, administraţia oraşului şi a raionului, precum şi cetăţeni ai municipiului Hânceşti s-au adunat în Piaţa Suveranităţii pentru a marca 26 de ani de independenţă a R. Moldova, atmosfera festivă fiind creată de acordurile Orchestrei de Fanfară a Casei raionale de Cultură (conducător artistic Valeriu Vlas).  


La mitingul organizat de primăria Hânceşti au participat şi oaspeţi, precum preşedintele raionului Ghenadie Buza, reprezentantul Guvernului în teritoriu Ion Mereuţă, deputatul în Parlamentul RM Anatolie Zagorodnîi şi membrul Curţii de Conturi Andrei Munteanu, care au venit cu mesaje de felicitare către cetăţeni.  


În deschiderea festivităţii, primarul mun. Hânceşti Alexandru Botnari a menţionat importanţa faptului că, în cei 26 de ani de independenţă şi suveranitate a tânărului stat R. Moldova, s-au realizat multe lucruri frumoase, fiind depuse eforturi susţinute pentru a dezvolta infrastructura, a crea noi locuri de muncă şi a le oferi cetăţenilor o viaţă mai bună. Primarul a ţinut să aducă un omagiu hânceştenilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă în cadrul acţiunilor militare de apărare a independenţei şi integrităţii RM, în memoria cărora a fost păstrat un minut de reculegere.


Cu un mesaj de felicitare a venit în faţa celor prezenţi şi preşedintele raionului Ghenadie Buza, care a specificat că, graţie mişcării de eliberare naţională de la sfârşitul anilor 80 şi semnării în 1991 a Declaraţiei de Independenţă, astăzi Republica Moldova îşi ocupă locul binemeritat în rândul statelor democratice ale Europei şi ale lumii. „Sunt convins că împreună, prin contribuţia fiecăruia, vom reuşi să atingem şi alte deziderate inerente consolidării şi dezvoltării societăţii, precum şi ridicării nivelului de trai al cetăţenilor” – a specificat preşedintele.


În încheierea părţii festive, autorităţile şi cetăţenii au depus flori la monumentul lui Ştefan ce Mare şi la monumentul combatanţilor căzuţi în lup-tele de apărare a integrităţii şi suveranităţii R. Moldova. Programul acţiunilor dedicate Zilei Independenţei a continuat şi seara cu o horă de sărbătoare, la care au fost invitaţi atât locuitorii municipiului, cât şi oaspeţii acestuia.Elena Zaițev

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco