• Curierul de Hâncești

Beneficiarii programului „Drink&Drive” au asistat la activităţile Centrului de Medicină Legală

Recent, Biroul de probaţiune Hânceşti a dat start programului probaţional antialcool/antidrog “Drink&Drive”, raionul Hânceşti fiind unul dintre raioanele-pilot care a implementat acest program destinat şoferilor condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite privind conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe lângă instruirile teoretice, aceştia au mers la morga din mun. Hânceşti, unde, timp de mai multe ore, au asistat la activitatea desfăşurată în instituţia medicală.

„Programul a demarat la 25 aprilie, cu participarea a 7 beneficiari, dintre care 6 se află la evidenţa BP Hânceşti şi 1 la evidenţa BP Basarabeasca – menţionează pentru CURIER Elena Mihaile, consilier de probaţiune în cadrul BP Hânceşti. Astfel, la prima şedinţă, beneficiarii au fost familiarizaţi cu conţinutul şi condiţiile programului D&D, au fost semnate acordurile de participare, ulterior derulate şedinţe individuale cu fiecare participant. Următoarea şedinţă a avut loc la 2 mai, la Centrul de Medicină Legală Hânceşti (morga), activitate care a avut un impact emoţional puternic asupra beneficiarilor”.


„Drink & Drive” este un program probaţional specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru infracţiuni săvârşite privind conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi are drept scop prevenirea recidivei. Costul participării la program pentru un beneficiar este de 4 mii lei. Programul are o durată de circa 3 luni, este structurat în 12 sesiuni individuale şi de grup. În cadrul sesiunilor, participanţii la program vor fi antrenaţi în diverse activităţi, inclusiv de asistenţă la Centrul de Medicină Legală şi în spitale.

Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco