• Curierul de Hâncești

Bibliotecarii – menţionaţi cu diplome şi cadouri

Marţi, în incinta Bibliotecii publice raionale din mun. Hânceşti, s-au adunat angajaţii bibliotecilor publice din raion pentru a-şi marca Ziua profesională, care se sărbătoreşte tradiţional la 23 aprilie. Doamnele bibliotecare au primit diplome şi cadouri, în final fiind răsfăţate şi cu un program artistic prezentat de elevii şi profesorii Şcolii de Arte „Timotei Bătrînu”.


În deschiderea evenimentului, Valentina Cotorobai, specialist principal în domeniul bibliotecilor publice din cadrul Direcţiei Cultură şi Turism Hânceşti, a venit cu un omagiu către angajaţii din această ramură, menţionând abnegaţia cu care bibliotecarii îşi practică meseria şi rolul important al acestor centre de cultură în comunităţile rurale şi urbane. În continuare, şeful Direcţiei Cultură şi Turism Ion Tulbu a venit cu un mesaj de felicitare şi de apreciere a activităţii bibliotecarilor din raion, specificând că anume ei sunt cei care, ghidând copiii de diferite vârste, le rămân acestora în memorie pentru toată viaţa, la fel ca profesorii, lăsând urme adânci în conştiinţa lor. Dl Tulbu a vorbit şi despre faptul că biblioteca de azi este mult mai mult decât un depozit de cărţi, în mod deosebit după implementarea Programului Novateca, utilizatorii de toate vârstele fiind antrenaţi în diferite activităţi şi proiecte desfăşurate de bibliotecile moderne, dotate cu fond de carte, calculatoare şi tablete interactive cu conexiune la internet.

În semn de apreciere a rezultatelor înregistrate pe parcursul anului trecut la diferite compartimente, bibliotecarele au fost menţionate cu flori, diplome şi cadouri din partea Direcţiei Cultură şi Turism, după care vicepreşedintele raionului Vera Tănase a venit, la rândul său, cu un mesaj de apreciere faţă de armata de bibliotecari a raionului, dar şi diplome de excelenţă din partea Consiliului raional. Pe lângă menţiunile de rigoare, Direcţia Cultură şi Turism împreună cu aparatul preşedintelui le-a mai pregătit o surpriză – o invitaţie pentru toate bibliotecarele bibliotecilor publice la un spectacol ce se va desfăşura în curând la Filarmonica de Stat.


Elena ZAIŢEV

14 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco