• Curierul de Hâncești

Boxerii Dorin Bucşa şi Cristi Constantinov – mândria oraşului Hânceşti

Cei doi tineri, ambii având câte 18 ani, s-au reîntors recent în ţară din turnee, cu locuri de frunte şi titluri de glorie. Bulgaria şi Spania, sunt cele două ţări cucerite de data aceasta de campionii hânceşteni, care au avut şi până acum succes pe tărâmurile străine.


În perioada 1 – 7 martie, curent, în Bulgaria s-a desfăşurat un campionat internaţional la box (40 de ţări participante), Dorin Bucşa fiind câştigător la categoria seniorilor, învingându-i chiar pe sportivii calificaţi deja la Jocurile Olimpice. În acelaşi context, tânărul a obţinut şi titlul de „Cea mai frumoasă tehnică a turneului”. Această competiţie este a doua oficială în cariera sa de sportiv (senior), boxând cu adversari în vârstă de la 18 ani la 40 de ani. Tânărul ar putea fi calificat în Jocurile Olimpice, acesta este şi un următor pas important pentru boxer şi antrenorul acestuia. Competiţia lui Dorin a fost finanţată de ministerul tineretului şi a sportului din Republica Moldova, inclusiv de Federaţia Naţională a Sportului RM.


Un alt turneu internaţional important a avut loc în perioada 8-16 martie în or. Murcia, Spania, unde au participat 15 ţări. Tânărul sportiv în categoria de seniori Cristi Constantinov, 91kg, a ocupat locul 3. Este prima competiţie oficială la seniori, rezultatul fiind foarte bun, adversarul boxerului fiind unul bine pregătit.


“Îi sunt recunoscător pentru susţinere dlui Filipe Martinez, preşedintele Federaţiei regiunii Murcia şi antrenor principal al selecţionatei de tineret a Spaniei, un prieten bun a boxului moldovenesc, a spus Igor Untilă, antrenor şi director al Şcolii sportive din or. Hânceşti.  La fel îi mulţumesc şi lui Oleg Popov, Consulul Ambasadei Moldovei în Spania, care a mobilizat diaspora din Spania, pentru a veni şi a susţine sportivul moldovean, unii venind de la 900 km distanţă de or. Murcia.


Datorită lor am fost mai încrezuţi, mai puternici şi mândri că suntem moldoveni. Sunt încântat că i-am cunoscut pe extraordinarii Vladimir Gori, Ion Florea, Ion Pruteanu, Vitalie Ungureanu, Nicolae Bulmaga şi familiile lor, ei fiind concetăţenii noştri, care au venit să ne fie alături. În aceeaşi perioadă, am reuşit să mă întâlnesc cu persoane cheie a sportului şi conducerii din or. Santander unde am activat ca boxer profesionist în anul 2000-2003, la fel am stabilit relaţii mult mai strânse de colaborare pe viitor pentru o eventuală plecare a echipei de fotbal a Şcolii Sportive din Hânceşti, în luna iunie,  pe termen de o săptămână în Cantabria, pentru un schimb de experienţă cu cluburile de fotbal de acolo”- a mai spus antrenorul.


Menţionăm că la data de 18 aprilie curent, tinerii sportivi, Dorin Bucşa şi Cristi Constantinov urmează să meargă în Turcia pentru Turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Elena Golubnic

4 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco