• Curierul de Hâncești

„Bravo Valeriu Duminică!"

Mihai Buiuc, antrenor emerit al Republicii Moldova: „Bravo Valeriu Duminică! Lupta continuă, speranţa de a participa la Jocurile Olimpice din nou reînvie”.


În perioada 24 – 29 august, curent în Astana(Kazakstan) s-a desfăşurat Campionatul mondial„Word Judo Championships 2015”,  Judocanul hânceştean, Valeriu Duminică s-a clasat pe locul VII la categoria de greutate 81 kg. 


  La acest campionat au participat 120 ţări, dintre care 724 de participanţi. La categoria de greutate 81 kg au participat 76 de sportivi.


Potrivit antrenorului Mihai Buiuc, în primul meci, în preliminare, Valeriu Duminică obţine victorie asupra judocanului din Austria, Marcel Ott, cu scorul 10:0. Al doilea meci, de asemenea obţine victorie cu scorul 5:0, asupra portughezului Luz Carlos. Al treilea meci, se termină victorios cu Lorenzo Nacimento din Spania, Valeriu învingându-l prin ippon cu scorul 10:0. În optimi pentru a se califica în semifinală cedează lui Valois-Fortier Antoine(Canada). Judoka, canadian este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio şi medaliat cu argint la Campionatul mondial 2014.În recalificări se întâlneşte cu brazilianul Victor Penalber, cedând şi se clasează pe loc.VII în categoria de greutate de până la 81 kg.


  „După primul meci câştigat, în al doilea tur, noi aşteptam să ne întâlnim cu câştigătorul meciului dintre portughezul Luz Carlos şi coreeanul Kim, Jae-Bum, judocanul din Coreea fiind un campion olimpic la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012. Presiuni asupra sportivului nostru au fost enorme, dar s-a întâmplat ca judoka Luz Carlos, obţine victorie 10:0, asupra coreeanului, iar în meciul cu Valeriu Duminică, cedează portughezul 5:0” – ne relatează Mihai Buiuc.


  Valeriu Duminică este antrenor la Şcoala Sportivă a primăriei or. Hânceşti. În competiţiile republicane reprezintă CS „Petrocub”. În pregătirea sportivului au participat mai multe organizaţii sportive şi structuri statale: primăria or. Hânceşti, Consiliului raional Hânceşti, CS „Petrocub”, Ministerul Tineretului şi Sportului a Republicii Moldova şi Federaţia de Judo, fiind antrenat de antrenorii emeriţi ai R. Moldova fraţii Mihai şi Ilie Buiuc.


 „Valeriu Duminică este mulţumit de rezultatele obţinute, precum şi noi, antrenorii, care îi zicem că a fost bravo, aceasta dă dovadă că lupta continuă şi speranţa participării la Jocurile Olimpice reînvie”- a încheiat dl Buiuc. 


  „Acest clasament îmi dă putere şi curaj să lupt pentru a mă ridica pe trepte mult mai înalte. La moment mă pregătesc de Grand Slam din Paris şi Abu Dhabi, care se va desfăşura în luna octombrie 2015 – ne-a declarat pentru CURIER Valeriu. În acest context, vreau să-mi exprim recunoştinţa deosebită faţă de antrenorii şi părinţii mei spirituali, Ilie şi Mihai Buiuc, care au fost şi continuă să-mi fie alături, indiferent de rezultate. Datorită încrederii şi ambiţiei d-lor, am obţinut victorii şi succese. Le mulţumesc pentru că depun eforturi alături de mine, muncim împreună pentru a ajunge la visul nostru comun, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 – a ţinut să mulţumească Valeriu Duminică.Lilia Strelciuc

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco