• Curierul de Hâncești

„Bun venit pe lume!” Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a extins campania „O nouă viață”

Fundația „Edelweiss” le urează „Bun venit pe lume” bebelușilor, prin campania ”O nouă viață”, care este prezentă, din acest an, în 24 de maternități din întreaga țară. Anunțul a fost făcut la sfârșitul lunii martie curent de către Fondatorul „Edelweiss” Vlad Plahotniuc , care a fost prezent la Maternitatea din Hâncești pentru a înmâna, personal, cutiile cu lucruri de primă necesitate micuților.

Proaspetele mămici au primit cu multă bucurie cutiile-cadou cu produse necesare nou-născuților din primele zile de viață: scutece, o saltea, așternuturi, hăinuțe, aspirator nazal și alte produse de îngrijire.


„Este un ajutor foarte important pentru noi, mai ales că e primul copil. Multe nu cunoaştem: ce trebuie, ce nu trebuie. A primit şi prima jucărie din viaţa lui, este foarte drăgălaşă, un ursuleţ. Sunt sigură că îi va deveni cel mai bun prieten. Mulţumesc frumos!”, ne-a spus o tânără mămică beneficiară a campaniei sociale.

„Cu mare plăcere primesc aceste daruri din partea lui Vlad Plahotniuc şi sperăm ca viitorul nostru, copiii noştri, generaţia noastră să devină cât mai prosperă. Aspiratorul nazal chiar e necesar din primele zile.”, a povestit Adriana Negruţă din Ialoveni.

„Mulţumesc frumos că au ajuns şi pe la noi, pentru că persoanele din mediul rural au mare nevoie de ajutor, iar scutecele sunt cele mai necesare în aceste zile.”, a spus o altă proaspătă mămică din raionul Ialoveni, Irina Vutcariov.


„Chiar sunt binevenite aceste cadouri, pentru că orice familie are nevoie de un început, să zicem aşa. Vă mulţumim mult, noi încă nu ne-am aprovizionat cu multe lucruri şi chiar sunt binevenite.”, au declarat soții Moisei, care au devenit pentru prima dată părinți.

„Nu ne-am aşteptat. Este o bucurie pentru noi şi pentru familia noastră. Ne va fi de folos ceea ce ne-a oferit Fundaţia. Să-l întâlnesc în persoană pe domnul Vlad Plahotniuc a fost pentru mine o emoţie foarte mare”, ne-a mărturisit Ecaterina Pruteanu din orașul Hâncești.

„În doi ani, de când am lansat acest proiect de suflet, am văzut mii de părinți fericiți. Am decis să extindem campania, pentru că vrem în continuare să contribuim la bucuria lor și în felul acesta să le spunem micuților „Bun venit pe lume!”, a declarat într-un interviu Fondatorul „Edelweiss”.

„Momentul nașterii unui copil este extrem de important, dar și un moment în care orice sprijin este binevenit. Iată de ce, noi ne-am propus să le fim alături și să le oferim proaspetelor mămici această cutie-cadou”, a declarat Lidia Cucoș, director executiv al Fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Campania „O Nouă Viață” a fost lansată în anul 2016 la maternitatea Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, în scurt timp, fiind extinsă în maternitățile spitalelor raionale din Nisporeni, Edineț și Cahul.Proiectul s-a bucurat de un succes imens, fiind apreciat atât de către părinți, cât și de cadrele medicale. Datorită acestui fapt, campania a fost extinsă la nivelul întregii țări, astfel

încât fundația lui Vlad Plahotniuc să sprijine cât mai multe proaspete mămici. Din luna martie 2018, „Edelweiss” le urează „Bun venit pe lume!” tuturor copilașilor, care se nasc la maternitățile din Nisporeni, Cahul, Edineț, Bălţi, Cantemir, Călăraşi, Căuşeni, Cimişlia, Criuleni, Ceadâr – Lunga, Drochia, Făleşti, Floreşti, Hânceşti, Ialoveni, Rezina, Râşcani, Sângerei, Soroca, Străşeni, Şoldăneşti, Ştefan Vodă, Ungheni și la maternitatea Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

Până în prezent, de darul fundației „Edelweiss” au beneficiat peste 13.000 de bebeluși.

Inițiativa Fundației lui Vlad Plahotniuc este inspirată din programe naționale de sprijin pentru mame și copii, derulate de multă vreme în state precum Finlanda și Canada.

Viitoarele mămici pot afla toate detaliile despre această campanie pe pagina Fundației, www.edelweiss.md, sau pe contul de facebook Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

50 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco