• Curierul de Hâncești

„Bunicii grijulii” îşi au oficiul lor la Hânceşti!

Marţi, echipa de implementare a proiectului „Bunicii Grijulii” a fost prezentă în raionul Hânceşti pentru a inaugura Biroul teritorial „Bunicii Grijulii" din Hânceşti. Președintele biroului teritorial Hâncești al Asociației Obștești „Bunicii Grijulii” a fost desemnată Elena Șolopa, şefa Serviciului de îngrijire a persoanelor la domiciliu din cadrul Direcţiei raionale de Asistenţă Socială.


Aceasta festivitate era așteptată cu nerăbdare de către bunicii grijulii, veniţi în acea zi din majoritatea satelor din raion.

„Sunt o fire activă de felul meu, şi deşi sunt la pensie îmi place să particip la diverse activităţi sociale, culturale ce se organizează la nivel de comunitate şi raion. M-a intrigat ideea constituirii Asociaţiei Obşteşti „Bunicii grijulii” de aceea am hotărât să fac parte din ea, contribuind într-un mod oarecare la viaţa şi activitatea localităţii mele ” a declarat pentru CURIER Fevronia Şelaru din c. Cărpineni,

La evenimentul propriu zis au fost prezenţi mai multe oficialităţi din raion şi republică, inclusiv: șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, președintele Asociației Obștești „Bunicii Grijulii” Galina Cotorobai, reprezentantul Guvernului în raionul Hâncești, Ion Mereuță, viceprimarul primăriei municipiului Hâncesti, Anadela Tofilat, șeful Direcţiei Învăţământ Hânceşti, dna Valentina Tonu, șeful Inspectoratul de Politie Hânceşti, Lilian Luca, șeful adjunct al Inspectoratului de poliție Hâncești, etc.

„Activitatea de astăzi a reunit trei generații, dar cu un singur scop, asigurarea securității copiilor în trafic și la trecerile pietonale, a menționat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

Bunicii grijulii au mai avut parte de o surpriză, și anume primirea în dar a cartelelor de reducere de la Farmacia Familiei și rețeaua magazinelor Fourchette, precum și au fost informați de către președintele Asociației Obștești „Bunicii Grijulii” Galina Cotorobai, că partenerii au pus la dispoziție patru foi gratuite de odihnă la sanatoriu pentru cei mai harnici și sârguincioși bunici grijulii.

„Copiii sunt tezaurul, iar bunicii diamantul acestei națiuni” - a citat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, genericul Asociaţiei Obșteşti „Bunicii Grijulii”, reiterând importanţa acestei activităţi în care bunicii vor fi utili societăţii în protejarea copiilor, îndemnând reprezentanţii administraţiei publice locale să stimuleze voluntariatul acestora.

Pentru o bună funcţionare a Asociaţiei, ieri, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului raional Hânceşti a fost aprobat Acordul de Colaborare cu Asociaţia Obșteasca „Bunicii Grijulii”.


Tatiana TODOSEICIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco