• Curierul de Hâncești

Cât de bine sunt pregătite drumurile şi trotuarele pentru perioada de iarnă?

Din cauza gheţuşului de pe drumuri din ultimele zile, multe persoane au suferit diferite leziuni sau traumatisme mai serioase. Cel mai mult sunt afectaţi de aceste condiţii meteo nefavorabile, persoanele în etate. Dacă pe străzile de prin centru oraşului s-au mai organizat ceva măsuri împotriva gheţuşului, atunci, pe străzile şi în sectoarele mai depărtate ale oraşului oamenii trebuie să se deplaseze cu „patinele”. Din cauza aceasta am decis să discutăm cu hânceştenii despre acest subiect şi să aflăm ce au ei de spus la acest subiect:


Nicolae, 42 de ani, or.Hânceşti: „Dacă asta numesc ei pregătire, apoi nu mai ştiu eu... Este foarte rea situaţia pe drumuri, eu, ca şofer, îmi este foarte greu să mă deplasez cu maşina, mai ales pe strada unde trăiesc. La noi pe străzile acestea mai uitate de lume, greu ajung cei cu deszăpezirea. Câteodată nici nu mai ajung, omenii singuri fac totul. Ar trebuie de pus accent mai mult pe acest aspect, fiindcă e foarte periculos pe aşa anotimp să mergi şi cu autovehiculul, dar şi pe jos. Cred că ar trebui să lucreze mai multe autospeciale.”

Eudochia Maxim, 64 de ani, or.Hânceşti: „Nu sunt pregătite deloc, pe drum e un gheţuş straşnic. Mie, unei femei în vârstă, îmi este foarte greu să mă deplasez undeva. Cei, care sunt responsabili de curăţarea şi întreţinerea drumurilor, ar trebuie mai bine să-şi facă lucrul, au venit, au aruncat o mână de nisip şi gata vă ajunge, aşa fac ei. Dar nici restul locuitorilor nu sunt mai buni, măcar ei să arunce nisip, sare, sau orice altceva în faţa caselor lor, da nici asta nu o fac, nimănui nu-i pasă de altcineva...”


Marina Gaiduc, 26 de ani, or.Hânceşti: „Eu consider că e destul de bine pregătit oraşul, autorităţile au grijă şi fac tot ce pot. Chiar dacă mai sunt locuri unde trebuie de ajuns cu deszăpezirea, până acum este îngrijit normal oraşul. Şi cât de mult nu s-ar strădui autorităţile, oamenii, ce pot să facă ei împotriva naturii? Nu poţi chiar pe timpul acesta să stai toată ziua şi să cureţi drumul, trebuie şi noi să-i înţelegem…”


Valentina, 57 de ani, or.Hânceşti: „Nu sunt prea bine pregătite, ar trebui să facă mai multe lucrări de curăţare a gheţuşului, zăpezii. Este foarte periculos acum pe drum, dacă cazi poţi liber să-ţi fracturezi ceva. Conducerea oraşului ar trebui mai bine să se ocupe de această problemă, pentru aceasta sunt ei acolo.”


Crina Bunduchi, 21 de ani, or.Hânceşti: „Drumurile la Hâncești sunt foarte prost pregătite de iarnă, atât trotuarele cât şi carosabilul. La ieşirea din Hânceşti spre Leova nu este aplicată nici o măsură de curăţare a drumului. Oamenii nu pot ieşi cu mașinile la serviciu şi sunt nevoiți singuri să procure nisip şi să-l aplice pe drum.”


Constantin, 64 de ani, or.Hânceşti: „Aşa nu prea, nu sunt destul de bine îngrijite, iar cei care sunt responsabili de asta, nu-şi fac lucrul bine. Trotuarele sunt pline de gheaţă, pe străzile mai îndepărtate de centru oraşului în genere nu au ajuns cu deszăpezirea, puteau măcar să arunce nişte nisip. Oamenilor mai în vârstă le trebuie o zi întreagă să meargă pe drumurile acestea anevoioase. Carosabilul este curăţit normal şi se poate de deplasat cu automobilul, dar trotuarele sunt într-o stare foarte proastă.”


Svetlana Savan, 30 de ani, or.Hânceşti: „Drumurile şi trotuarele sunt într-o stare dezastruoasă şi nimeni nu prea se grăbeşte să rezolve problema aceasta, toţi aşteaptă până va veni primăvara şi gheaţa singură se va topi. Oare chiar în Hânceştiul acesta nu avem autospeciale care să se ocupe cu curăţarea drumurilor şi trotuarelor? Nu ştiu de ce nu se face nimic...”


Aurel VICLIUC

12 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco