• Curierul de Hâncești

Care este pentru D-voastră cadoul ideal de Ziua Îndrăgostiților/Dragobete?


La nivel internațional, ziua de 14 februarie este dedicată tuturor îndrăgostiților, tuturor celor care simt că în inima lor trăiește dragostea și nu uită cât de important este acest sentiment pentru ați păstra inima vioaie, tânără și veselă! În Republica Moldova și România, dragostea își are dedicată ziua de 24 februarie și poartă numele de Dragobete!


Cu aceste minunate ocazii ce servesc prilej de reamintire a iubirii față de cei dragi, vă invităm să vedeți ce păreri au cititorii noștri despre aceste sărbători și care este cadoul ideal după părerea lor. Totodată, cu acest prilej, vă invităm să iubiți cât mai mult! Să vă iubiți soțul, soția care va fost alături la bine și la rău, copiii, nepoțeii, rudele, prietenii, și nu în ultimul rând … Nu uitați să vă iubiți sufletul pe care îl aveți, comoara pe care o vom deține veșnic!


Ați auzit de sărbătoarea Zilei Îndrăgostiților sau de Dragobete? Sărbătoriți? Care este pentru D-voastră cadoul ideal de Ziua Îndrăgostiților/Dragobete?


Irina M., 26 ani, mun. Hâncești: „Din fericire, nu am ajuns să văd când o femeie este lovită, înjurată, umilită în vreun fel. În familia noastră, mama și tata au avut, dintotdeauna, o relație foarte frumoasă bazată pe respect. Într-adevăr, au fost momente când părinții, de exemplu, au strigat unul la altul, însă, niciodată, nu s-a ajuns atât de departe încât tata să ridice mâna la mama sau să folosească cuvinte urâte în adresa ei. Înțeleg că femeile nu sunt mereu tratate cu respect în familie și în societate, așa cum este mama mea. Am auzit de cazuri în care au fost femei omorâte în bătaie de către soții lor care iubesc să bea. Cică le-au „venit de hac” pentru că nu au făcut mâncare la timp, pentru că le răspund la replicile sale, pentru că erau geloși, etc. Motivele lor sunt nenumărate, însă consider că nici o persoană nu are voie să lovească, înjure, umilească vreo femeie, indiferent de situație”.


Ion R., 28 ani, mun. Hâncești: „Cum să nu știu de Ziua Îndrăgostiților?! Este una din sărbătorile mele favorite! Știți de ce?! Pentru că această sărbătoare este o ocazie în plus de a arăta ființelor dragi cât îți sunt de prețioase. Cadoul ideal?! Hmmmm… cred că mi-ar plăcea să primesc ceva făcut de persoana care mi l-ar dărui, ceva făcut special pentru mine. O felicitare, o ramă foto, orice e bine! Nu contează cât de scump e”.


Galina B., 47 ani, sat. Bobeica: „Am auzit de aceste sărbători și le ador la nebunie. E sărbătoarea când nu primesc drept cadou vreo tigaie, cratiță sau alte lucruri legate de gătit. În sfârșit primesc și eu un cadou „de femeie”, un parfum, o pereche de cercei frumoși, produse cosmetice. Acestea și sunt cadourile ideale”.


Olga G., 35 ani, sat. Cărpineni: „Am auzit, dar, sincer vorbind, nu am timp de așa ceva. Toată ziulica alerg și muncesc. Dimineața mă trezesc la 5 și până seara fac câte ceva. Dacă ai și copii e și mai greu. Noi nu sărbătorim, dar cadoul ideal ar fi să am o zi de odihnă”.


Nina C., 43 ani, sat. Cărpineni: „Da, cum să nu știu de Ziua Îndrăgostiților?! Prin magazine deja, e plin de felicitări și alte cadouri cu această ocazie. Nici noi nu sărbătorim, dar cadoul ideal ar fi să petrecem o zi cu toată familia împreună! Să ne adunăm cu toată familia și să mergem să vedem Orheiul Vechi, poate chiar și la Beciurile Subterane de la Cricova ar fi frumos să mergem”.


Zinaida D., 65 ani, mun. Hâncești: „Astfel de sărbători nu sunt pentru cei de vârsta mea. Sărbătorile astea sunt pentru tineri… Eu, la vârsta mea, îmi doresc ca familia să îmi fie sănătoasă și fericită. Cam atât”.Alina Cravcenco

4 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco