• Curierul de Hâncești

Care sunt aspectele pozitive ale pandemiei de Coronavirus?

Situația în care ne aflăm acum este într-o oarecare măsură tensionată și grea. Pentru unii pandemia aceasta înseamnă sfârșitul lumii, pentru alții e o simplă gripă. Problema aceasta este una reală, dar totuși trebuie să nu ne creăm iluzii precum că nu se va termina, sau că e sfârșitul lumii, trebuie să aspirăm spre bine. În aceste vremuri grele vrem să aducem o rază de pozitivism. Pandemia aceasta a adus nu doar lucruri rele, fiindcă nu este rău fără bine și invers. În acest sondaj, vrem să scoatem în evidență lucrurile bune care ni le-a adus această pandemie:

Aina Gafincu, 22 de ani, mun. Hâncești: ,,În fiecare zi suntem inundați de știri negative despre coronavirus, ceea ce este de înțeles în perioadele de criză. Dar, cu toate, că probabil suntem cu toții conștienți de efectele negative ale coronavirusului, acesta are un efect secundar destul de neașteptat: un impact pozitiv asupra mediului. De când a început focarul, s-au luat măsuri pentru a limita răspândirea virusului în întreaga lume. De exemplu, în prezent o mulțime din marile fabrici din lume sunt închise ceea ce înseamnă că este emis mai puțin CO2 și aerul este mai curat. Deoarece majoritatea oamenilor lucrează în prezent acasă, folosim mai puțin plastic, călătorim mai puțin, iar toate aceste aspecte contribuie într-un mod pozitiv la mediu. Pe lângă aceste aspecte pozitive asupra mediului, acum avem timp pentru noi, să stăm mai mult cu familia, să citim, să studiem Cuvântul lui Dumnezeu, să ne rugăm, să practicăm hobby-urile de care mai înainte nu prea aveam timp. Deci, chiar dacă această perioadă este destul de complicată sunt și aspecte pozitive de care putem să ne bucurăm.”

Cristina Grigoriu, 36 de ani, s. Dahnovici: ,,Pentru mine pandemia provocată de COVID-19 este la fel ca și orice altă boală, cum ar fi de exemplu pneumonia, datorită căreia mor mult mai multe persoane, sau SIDA, sau altele. Această perioadă de carantină ne ajută ca să percepem și să înțelegem starea în care ne aflăm, relația noastră cu Dumnezeu, ne oferă posibilitatea de a petrece mai mult timp alături de cei dragi. Problema cea mai mare a populației este frica și lipsa responsabilității, oamenii fac panică și nu pot observa partea bună a lucrurilor. Dar dacă ne punem încrederea în Dumnezeu nimic nu ne poate afecta negativ.”

Artur Platon, 24 de ani, mun. Hâncești: ,,Ceea ce am văzut eu pozitiv în pandemia aceasta și în statul acasă, este că aveam o mulțime de timp liber pentru lucrurile pe care nu le reușeam în trecut. Pentru mine ar fi, că niciodată nu găseam timp să fac sport, mereu cu un grafic încărcat. Acum am tot timpul din lume.”

Nelea Bostan, 27 de ani, com. Cărpineni: ,,Pandemia de Coronavirus, pe lângă gama variată de aspecte negative care sunt evidențiate şi promovate, are şi un fir lung de aspecte pozitive, dar, cu părere de rău, sunt lăsate în umbră. Această pandemie ne dovedeşte că indiferent de statut, naționalitate, pătură socială, cultură, imunitate etc. toți suntem egali şi vulnerabili. De asemenea, ne demonstrează cât de mult a regresat lumea având scopuri şi priorități deşarte şi alergând după bogății şi lucruri materiale, iar lucrurile cele mai valoroase şi prețioase în viață au fost respinse şi neglijate. Acest virus ne învață să fim cât mai responsabili, mulțumitori, supuşi şi răbdători, căci orice nerespectare a legii pune viața aproapelui nostru în pericol. Şi nu în ultimul rând, pandemia de Coronavirus ne-a dăruit momente unice pentru a petrece timpul cu familia, pentru a ne cerceta, pentru a conştientiza cât de minunate sunt acele lucruri obişnuite pe care noi le-am devalorizat şi nu le-am prețuit.”

Irina Cataraga, 19 ani, s. Dancu: ,,Cu toate că coronavirusul a adus atâta tulburare și panică în societatea noastră, împreună cu ea au venit și alte efecte pozitive. Unul dintre ele este posibilitatea de petrece timp cu familia. Din cauza serviciului, universității și activităților cotidiene, familia este neglijată și dedicăm pentru ea ultimele puteri ce ne mai rămân de la sfârșitul zilei. Dar iată că acum, avem darul de a fi toți împreună și de a face activități interesante. Amintirile din copilărie sunt retrăite acum! Pentru mine e o binecuvântare să fiu alături de familia mea!”

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco