• Curierul de Hâncești

Care sunt avantajele şi dezavantajele Internetului?

Trăim în secolul tehnologiilor informaţionale, suntem practic bombardaţi de felurite surse de informare. Un eveniment care a avut loc la o margine a pământului, ajunge în câteva clipe în alt capăt al acestuia, toate acestea mulţumită reţele internaţionale care o numim „INTERNET”. Pentru mulţi, internetul este un ajutor de neînlocuit pentru alţii este o pacoste. În contextul zilei internaţionale a Internetului, am decis să facem acest sondaj şi să întrebăm locuitorii raionului Hânceşti:Dinu Mazăre, 34 de ani, com. Bobeica: „Ca un oarecare alt lucru internetul poate fi folosit şi în scopuri bune şi în scopuri rele, deja depinde cine îl foloseşte şi cum. Cel mai mare avantaj al internetului este - sursă extraordinară de informaţie, acesta cred că este cel mai mare avantaj al lui, dar desigur mai sunt şi altele. Poate că una din dezavantajele lui sunt oamenii care fac lucruri urâte şi influenţează pe alţii prin aceste lucruri, cum am mai spus depinde cine se foloseşte de internet.”


Tabita Cioclea, 18 ani, com. Cărpineni: „Internetul nu-l consider un lucru rău în sine, este de mare folos! Unele avantaje care m-au ajutat mult sunt: belșugul de informații (internaționale) accesibile pentru toți, posibilitatea comunicării și schimbul de informații cu cei de la depărtare, dar și oportunitatea de a mă exprimă și a-mi împărtăși ideile cu societatea virtuală. Din păcate, am întâlnit unele neajunsuri utilizând internetul, dintre care: posibilitatea manipulării în masă prin articole și informații false, insuficiența de informații în anumite domenii, și riscul pierderii contorului asupra informațiilor personale sau pozelor.”


Ion Paraschiv, 47 de ani, mun. Hânceşti: „Nu ştiu, nu prea mă folosesc de el, mai mult copii stau mereu pe internet. Când eram noi mai tineri nu era internet şi ne descurcam cumva, dar acum îi auzi că nu pot fără dânsul. Îi bine că poţi găsi ce vrei pe internet, dar nu-i bine că unii fac exces de internet...”


Andreea Miron, 22 de ani, s. Horjeşti: „Avantajele ar fi: comunicarea la distanță, accesul la informații din orice domeniu, poţi face afaceri online, cumpărături şi este simplu de utilizat. Dezavantaje sunt: pierdere de timp dacă nu ştii cum să te organizezi, furtul online de informații și se foloseşte într-un mod greșit, la fel mai sunt cazuri când unele persoane devin victime în urma comunicării prin internet, niciodată nu cunoşti precis cu cine ai de afacere pe internet...”


Veronica Creţu, 19 ani, mun. Hânceşti: „Internetul ne ajuta la multe, începând de la comunicarea cu cei dragi care sunt departe de noi, până la informaţii, cărţi, ştiri pe care le putem uşor prelua de pe internet. Putem să ne achităm serviciile comunale, să cumpărăm orice lucru din orice ţară. Ca dezavantaj este că pe internet se găsesc foarte multe lucruri urâte, care influenţează atât copiii, cât şi maturii. Aceste urâţenii pot chiar să strice psihica omului. Alt dezavantaj al internetului este că unora li se creează dependenţă de el şi ei nu mai ştiu cei asta viaţa reală.”


Daniel Railean, 24 de ani, s. Bălceana: „Avantajele sunt că găsești informaţii utile și eşti mereu informat cu diverse anunţuri şi evenimente. Dezavantaj ar fi: pierderea timpului în zădar, unii când sunt într-un colectiv sau chiar singuri neștiind ce să facă, intră pe internet, aceasta este o deprindere rea care poţi cădea într-o izolare și nu mai ai acele simţiri omenești, devenind arţăgos și aspru.”

Aurel VICLIUC

128 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco