• Curierul de Hâncești

„Care sunt genurile de muzică pentru care optează tinerii de astăzi?”

Muzica este o parte importantă în viaţa fiecăruia dintre noi. Fie că ascultăm muzică rock, rap, pop, clasică sau folclorică, aceasta ne oferă o stare de bine şi de relaxare. Muzica redă cele mai pure şi mai tainice stări, ea este cea care îmbină frumosul şi dragostea. Oamenii îşi aleg genul de muzică prin intermediul căruia îşi pot defini fiinţa şi personalitatea indiferent de vârstă sau naţionalitate. Cercetătorii au descoperit că muzica are numeroase beneficii pentru sănătate în general, de la ameliorarea durerilor fizice până la îmbunătăţirea memoriei. Tot muzica ne poate schimba radical starea de spirit şi ne poate creşte randamentul concentrării. Pe marginea acestui subiect ne-am propus să vorbim cu tinerii raionului Hânceşti.


Veronica Darii, 21 de ani, or. Hânceşti: "Eu sunt o fire optimistă şi veselă. Muzica face parte din viaţa mea şi dincolo de celelalte arte ea este cea care mă motivează zi de zi să devin mai bună în ceea ce fac. Iubesc toate genurile de muzică, în deosebi sunt îndrăgostită la maxim de muzica clasică, deoarece mă linişteşte. Cu toţii ştim benefiicile muzicii clasice care ne motivează să o ascultam, şi anume: muzica clasică sporeşte activitatea cerebrală şi menţine creierul sănătos, la nivel corporal, muzica duce la creşterea imunităţii şi reduce stresul! Pentru mine muzica constituie una dintre principalele metode de relaxare şi mai ales de “uitare” a problemelor zilnice. "


Veronica Cotorobai, 21 de ani, s. Lăpuşna: “Cred că fiecare gen de muzică e potrivit pentru un anumit moment al zilei, pentru un anumit eveniment sau depinde foarte mult şi de starea în care ne aflăm în momentul respectiv (fie că suntem fericiţi, melancolici sau chiar supăraţi). Personal, mă regăsesc în multe genuri de muzică, totul depinde de starea şi dispoziţia în care sunt, dar îmi place enorm muzica pop, rap şi cea uşoară. Îmi plac melodiile profunde, care au un mesaj bine definit, care transmit ceva şi care te transpun în altă lume. "


Ludmila Nour, 21 ani, or. Hânceşti: “Tinerii de astăzi sunt foarte diferiți şi individuali, comparativ cu cei din trecut. Acum sunt cu mult mai multe genuri de muzică şi nimeni nu este impus sau limitat să asculte doar un gen care este acceptat de societate. Spre exemplu, mie îmi place diversitatea în muzică, azi pot să ascult pop, mâine trance, iar poimâine muzica dance. În general, totul depinde de dispoziţia pe care o am la moment, acesta este principalul meu criteriu de alegere a muzicii. "


Ana Gherciu, 22 ani, s. Drăguşenii Noi: “Eu sunt o adeptă a muzicii clasice. Considerată o alegere sofisticată, muzica clasică este muzica cultă şi este văzută ca o alegere cultivată. În timp ce majoritatea oamenilor ascultă regulat muzică clasică de plăcere sau pentru relaxare, eu o ascult pentru a-mi dezvolta capacitatea de concentrare, astfel se intensifică buna funcţionare a creierului, acest efect mai poartă denumirea de “Efectul Mozart”. Acest gen de muzică defineşte cumva şi personalitatea individului, ce contribuie la activităţile extra, spre exemplu, zilele de vineri sunt predestinate pentru a merge la filamornică să mă delectez cu un strop din creaţiile lui Beethoven, Bach, Vivaldi, Haydn, Schubert şi alţii. Acest gen de muzcică mă face să iubesc şi mai mult perioada barocă care ne-a oferit aceşti mari muzicieni ai lumii. Consider că muzica clasică îmbunătăţeste comunicarea, tocmai de asta îi îndemn pe toţi cei pasionaţi de rock, deep, pop, electronic, să se detaşeze şi să-i ofere creierului o oră de revelaţie prin muzica clasică.”


Irina Moraru, 19 ani, s. Drăguşeni: “Eu optez pentru muzica pop. Acest gen de muzică este actuală societăţii şi satisface preferinţele muzicale ale tinerilor. Pentru mine muzica pop este o evadare în universul muzical în care eu pot să cânt ceea ce îmi dictează inima. Făcând o concluzie, pot spune că oamenilor chiar le place muzica, găsind în aceasta un refugiu, dar de asemenea preferinţele acestora diferă de la o individualitate la alta.”


Elena Roman, 22 ani, s. Bozieni: “Eu optez cel mai mult pentru rap-ul rusesc. Aceasta este muzica mea de suflet. Nu contează, fie că dispoziţia este bună sau rea, eu oricum ascult aceeaşi muzică. Muzica reprezintă omul, trebuie să ai ceva creier s-o înţelegi. Stilul muzicii mele în mare parte mă defineşte, îmi conturează anumite caracteristici.”


Maria MUNTEANU, stagiară

240 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco