• Curierul de Hâncești

„Care sunt partidele în care aveţi cea mai mare încredere?”


La data de 14 iunie 2015 vor avea loc alegerile locale. Deşi neoficial, candidații la alegerile locale din toate fracțiunile politice au început deja campania electorală. Pentru că locuitorii raionului Hâncești sunt foarte selectivi și au de luat o decizie deloc ușoară în luna iunie, am mers în rândul cetățenilor adresând întrebarea:


„Care sunt partidele în care aveţi cea mai mare încredere?”


Cristina Cernei, 29 ani, avocat, or. Hâncești: „Complicată întrebare. Până nu demult credeam în socialiști. Credeam că vor reuși să scoată embargourile rusești, să permită oamenilor să circule mai ușor pe teritoriul rus, însă tatăl meu nici acum nu reușește să termine actele necesare. Nu cred că acest partid va face mare treabă. Din celelalte tot nu prea ai pe cine alege, nu pot acum să dau un răspuns mai concret.”


Olga Vasilachi, 33 ani, asistentă medicală, or. Hâncești:„Eu cred în PDM, poate că e mai mult din cauza începutului campaniei electorale, dar au făcut o mulțime de acte de caritate. Au făcut, de-a lungul anilor, foarte mulți oameni fericiți. Au mers pe la atâția copii cu daruri, atâția bătrâni au fost îndestulați cu produse alimentare, și meritele lor pot ocupa mult spațiu.”


Elena Tacu, 23 ani, studentă, or. Hâncești: „Încrederea mea o merită numai PLDM. În orașul Hâncești, dar și în întregul raion au realizat o mulțime de lucruri importante pentru infrastructura localităților. Spre exemplu, complexul Manuc Bei, a stat atâția ani în stare deplorabilă, iar acum se află în reconstrucție și va fi o perlă a orașului nostru. Și acesta nu este unicul lor merit - școli, centre de sănătate, toate sunt făcute datorită contribuției acestui partid.”


Ion Ungureanu, 24 ani, s. Cotul Morii: „PDM merită încrederea mea pentru că este partidul cu oameni deștepți și conștienți de necesitățile cetățenilor. Față de celelalte partide, PDM a făcut tot ce a promis, fără să arunce vorbe în gol. Situația actuală nu e favorabilă, dar trebuie să facem o alegere corectă.”


Ioana Bostan, 44 ani, s.Mereșeni: „Încredere în partide? Nu poate fi nici vorbă. Acum nu poți avea încredere nici în aproapele tău, dar mai cu seamă în actorii politici, care își fac zeci de partide pentru a deruta cetățenii. Noi nu mai vrem să purtăm ochelari roz, ajunge! Ne așteaptă grea încercare la alegeri, mi-e frică că orice decizie luată de noi, oricum va fi greșită.”


Maria Gîrleanu, 65 ani, pensionară, s.Dancu: „Aș crede în acel partid care s-ar gândi mai mult la noi, pensionarii. Eu privesc televizorul și știu că totul se învârte în jurul partidelor PDM, PLDM și PSDM. Chiar și satele noastre, tot sunt împărțite pe partide și noi, bieții oameni, trebuie să alegem pe unul cât de cât mai bun. Toți promit multe și de toate înainte de alegeri, după care ajung la cârma ţăriiși uită toate promisiunile. Nu zic, se fac lucruri bune și la noi, dar tot parcă suntem uitați de lume în acest capăt de raion.”


Tatiana Braga, 35 ani, s.Buțeni: „Ne convine situația actuală a satului și nu aș fi împotrivă ca primarul actual să mai câștige încă un mandat. Partidul din care face parte, PLDM, ocupă un loc pozitiv în clasamentul fracțiunilor politice și are toate șansele să facă schimbările mult dorite în satele noastre, și în întreaga țară. ”


Valeriu Rusu, 45 ani, or. Hâncești: „Eu am încredere în PDM. Am trecut prin multe încercări și nu cred că avem nevoie de o schimbare, mai degrabă avem nevoie de stabilitate. Eu sunt hânceștean din talpă și am fost martor la mai multe schimbări, pozitive și negative. Avem apă, avem canalizare, avem iluminare stradală chiar și acolo unde nu era pe timpul sovietic, avem unde ne plimba cu copii, în parc, pe aleea din fața monumentului lui Ștefan cel Mare. Actualul primar este cel care ne poate oferi stabilitatea necesară și împunătăți și mai mult situația orașului. Cu atât mai mult, dânsul face parte din PDM, partidul cu mari reușite.Elena Golubnic

1 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco