• Curierul de Hâncești

Cât vă costă o vacanţă?!

O vacanţă de vis se prea poate să rămână la statutul de vis...?

Cât costă astăzi o vacanţă la mare, o călătorie cu „all inclusive” sau o excursie în locuri peisagistice peste hotare?În perioada sezonului estival, mulţi dintre cei care au muncit un an, şi-au adunat bănuţ cu bănuţ ca să meargă fie într-o călătorie prin locuri ce merită de vizitat, fie la mare unde, să se odihnească şi să uite de probleme, fie şi pentru o perioadă scurtă.


În acest scop, agenţiile de turism vă oferă o gamă largă de călătorii, în mai toate colţurile lumii şi la preţuri diverse. După un studiu mai aprofundat la subiect, vă aducem la cunoştinţă câteva direcţii, mai mult sau mai puţin avantajoase, care să vă ofere o vacanţă de neuitat.


În acest an, toate agenţiile de turism, inclusiv unica Agenţie de acest fel din Hânceşti vă propun în primul rând călătorii în Grecia. Majoritatea foilor turistice vă propun: cazare pentru 7 nopţi şi 8 zile, transport tur-retur, asigurare medicală, aer condiţionat în cameră, acces la bazin, mini – bucătărie în cameră, curăţenie zilnică în cameră, excursie la Thessaloniki, la mănăstirea Meteora, excursie la muntele Olimp.


Preţul acestei oferte este de 119 euro/persoană. Iar dacă vă doriţi, în afară de micul dejun să vi se servească şi cina, mai achitaţi un surplus de 69 euro. Tot aici, dacă vreţi să locuiţi singur în odaie, mai achitaţi adiţional 70 de euro. Totodată, pentru copii de la 0-2 ani – se achită asigurarea – 15 euro, copiii de la 2-12 ani – achită transportul și asigurarea – 90 euro, iar cei de la 12 ani în sus– achită prețul integral. Dacă vorbim despre Spania, atunci nu putem să nu menţionăm că aceasta  este una din cele mai romantice și populare ţări pentru vacanţă. Anual, aici îşi petrec concediul peste cincizeci de milioane de turiști.


Dacă doriți să savuraţi bucate delicioase spaniole, să ascultaţi muzică la chitară şi să vedeţi cum se dansează flamenco, sunteţi pasionaţi de patrimoniul cultural şi istoric şi vreţi să le combinaţi pe cele sus-menţionate cu bronzul şi plaja, atunci cu siguranţă Spania este pentru dumneavoastră.  Cele mai vizitate oraşe în acest scop fiind Costa Brava, Costa Dorada, Barcelona.


Sejurul se efectuează în perioada 2 iunie - 29 septembrie, astfel, cazarea la un hotel de trei stele vă va costa 399 euro/persoană, patru stele – 469 euro/persoană, iar cinci stele – 839 euro/persoană. Oferta include nu doar cazarea pentru 7 nopţi în cameră dublă, dar şi zborul Chișinău – Barselona (de exemplu) – Chișinău, mic dejun, asigurare medicală, transfer de grup aeroport – hotel – aeroport.  


 „Toată viaţa mi-am dorit să merg în Spania. Sunt pasionată de chitară, de flamenco, de vestimentaţia lor specifică, de mâncarea deosebită etc. Doi ani nu am mers nici măcar la mare în Ucraina, am agonisit câte puţin ca să merg în această vară în Barcelona. Am şi prieteni acolo şi de asta sunt şi mai înaripată, abia aştept plecarea... De fapt, ofertele sunt foarte scumpe dar, eu cred că se merită, măcar o dată în viaţă”, ne-a spus impresionată Nina, o tânără din Hânceşti.  

 Dacă se merită sau nu să daţi bani pentru un sejur de-o săptămână puteţi decide după ce vă vorbim şi despre Bulgaria. Această direcţie o aleg cei care vor să-şi petreacă vacanţa pe litoral. Majoritatea sunt tentaţi de atributivul “all inclusiv” şi probabil multora le scapă faptul că orașele de coastă din Bulgaria sunt situate în zone istorice și de arhitectură pitorească, fiind potrivite atât o vacanţă liniştită cu familia, cât şi pentru odihna activă. Bulgaria oferă oportunități variate pentru a rezerva un pachet turistic.


Astfel, o vacanţă în Bulgaria vă poate costa între 113 euro şi 218 euro/persoană, în dependenţă de hotelul pe care îl alegeţi. Prețul include: cazarea pentru 7 nopți în cameră dublă, alimentația – ALL Inclusive, asigurarea medicală. Ar fi bine, dacă alegeţi această direcţie, să aveţi o rezervă de aproximativ 30 euro/persoană pentru transport.    


Şi dacă cele câteva direcţii turistice prezentate mai sus sunt mai des vizitate de oamenii de la noi, vă sugerăm alte două ţări, mai îndepărtate, care merită de văzut.    Egiptul este ţara pe care merită să o vedeţi măcar o dată în viaţă. Cine nu-şi doreşte să vadă renumitele piramide şi în acelaşi timp să se scalde în Marea roşie? Uite că 7 nopţi şi 8 zile într-un hotel de patru stele vă va costa 290 euro/persoană şi va include şi excursia către piramide.


Tot aici, vacanţa la Muntenegru vă va rămâne în memorie pentru tot restul vieţii. Munţi, păduri de conifere şi mâncăruri exotice sunt doar o parte din punctele care vă vor atrage. În acelaşi timp, preţul sejurului s-ar putea să vă sperie. Pentru 7 nopţi şi 8 zile, plus micul dejun, dar cazaţi într-un hotel de cinci stele veţi achita 907 euro/persoană.  Turcia, de data aceasta vă propune 6 nopţi şi 7 zile dar cu “all inclusive” la preţul estimativ de 300 euro/persoană.  


Cei mai mulţi hânceşteni însă rămân a fi fideli odihnei pe malul Mării negre în Ucraina. Iată şi câteva direcţii mai concrete: -Primorsk (7zile): 60 € - transport și cazare, 107 € - transport, cazare și masa 3 ori pe zi; - Koblevo(7zile): -85 $ - transport și cazare, 150 $ - transport, cazare și masa 3 ori pe zi; - Zatoka(7 zile): - 108 $ - transport și cazare, 165 $ - transport, cazare și masa 3 ori pe zi.   „Eu aleg să merg la odihnă în Ucraina, ne spune dna Svetlana, o locuitoare din Hânceşti. În primul rând, este mai aproape, eu nu suport drumurile lungi, iar la avion nu mergem că nu ne permitem.


Anii trecuţi ne duceam cu transportul nostru şi ne cazam pe unde găseam şi noi liber. Ne odihneam, dar trebuia să gătim mâncare şi asta mă deranja. Astfel, în acest an mergem tot cu transportul personal, dar ne cazăm la o pensiune prin intermediul Agenţiei de turism, mâncarea de trei ori pe zi fiind asigurată. 400 – 500 de euro pentru trei persoane e un preţ acceptabil. Nu că am fi tare bogaţi, dar am mai strâns pe parcursul anului nişte bani, aşteptăm şi concedialele... Trebuie să mergem la odihnă că noi ştim să investim numai în ciment. Corpul şi mintea noastră are nevoie de odihnă – bani vom reuşi să facem”, a încheiat sursa citată.  


Şi pentru că mulţi aleg să meargă în vacanţă fără ajutorul agenţiilor de turism, bazându-se pe propriile cunoştinţe, ne-am gândit să venim cu câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să călătoriţi mai uşor în orice ţară pe care v-aţi ales-o pentru vacanţă.  


Căutaţi informaţii pe mai multe site-uri specializate pe vânzarea de bilete de avion, dacă alegeţi să călătoriţi cu acesta. Dacă mergeţi cu maşina personală, evident, aveţi nevoie de o hartă sau de un dispozitiv dotat cu GPS.    Cazaţi-vă la hanuri, pensiuni, vile private. Sunt mult mai ieftine decât hotelurile şi sunt extraordinare pentru călători. Tinerii în special, au la dispoziţie o variantă foarte convenabilă: hostelurile pentru tineret, care sunt prezente în majoritatea oraşelor turistice din Europa.    


Învăţaţi câteva fraze de bază în limba pe care o vorbesc locuitorii din ţara în care mergeţi. Comunicarea proastă poate duce la neînţelegeri şi probleme. Fraze precum: Bună ziua! “Ce mai faceţi?” sau “Îmi puteţi spune, vă rog, unde este … ?” – sunt foarte importante. Veţi putea obţine cele mai bune informaţii, astfel încât să găsiţi oferte bune, să mergeţi în locuri ieftine şi să evitaţi capcanele pentru turişti. Profitaţi de reducerile care se fac pentru grupuri sau pentru tineri. În special în ceea ce  priveşte transportul (există bilete speciale pentru călătoriile cu trenuri internaţionale dar şi pentru transportul local în marile oraşe europene) dar şi în ceea ce priveşte atracţiile turistice care se vizitează contra-cost.  


În plus, nu ezitaţi să călătoriţi nu doar vara, dar şi în extra-sezon. Tarifele sunt mult mai mici şi în plus evitaţi aglomeraţiile de turişti din plin sezon turistic. Toamna şi primăvara sunt anotimpuri plăcute, în care vă puteţi, de asemenea bucura de vacanţe ieftine.    Până la urmă, orice călătorie vă va costa, mai mult sau mai puţin.


Însă, este foarte important să investiţi în dumneavoastră pentru că trăim prea puţin şi vedem prea puţine. Călătoriţi, vizitaţi locuri frumoase, serviţi bucate tradiţionale străine, faceţi poze şi bucuraţi-vă de viaţă. Curierul de Hânceşti vă doreşte o vară plină de emoţii pozitive şi odihnă cât mai plăcută!Elena Golubnic

2 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco