• Curierul de Hâncești

Ce este Dragostea?

Dragostea adevărată este un sentiment pe care cu toții vrem să-l simțim, dar este dovedit că doar o mică parte din oameni au norocul să o întâlnească. Ziua îndrăgostiţilor este sărbătorită anual la 14 februarie. Perechile de îndrăgostiţi îşi sărbătoresc dragostea lor. Este o sărbătoare frumoasă pe care mulţi o sărbătoresc cu bucurie, dar ce este dragostea în sine? De ce trebuie să o sărbătorim? Sunt doar nişte sentimente sau un impuls de pasiune puternică? De unde porneşte dragostea şi cum se manifestă ea? Despre acest subiect ne-am pus în gând să întrebăm pe locuitorii raionului Hânceşti. Deci să vedem ce au ei de spus la acest subiect:

Maria Olteanu, 20 de ani, s. Mingir: „Dragostea este atunci când eşti gata să jertfeşti ce ai mai bun, nu poţi iubi fără a dărui şi nu poţi dărui fără a iubi. Ea este cel mai curat şi pur sentiment dacă este cea adevărată, fiindcă sunt mulţi care pretind că sunt îndrăgostiţi, dar au doar nişte scopuri pe care vor să le atingă prefăcându-se că e îndrăgostit. Este important că o sărbătorim, în lumea aceasta rece şi practic fără dragoste avem nevoie de astfel de sărbători, şi ar fi mai bine să fie mai multe de genul acesta...”


Elisei Scutelnic, 33 de ani, s. Horjeşti: „Este un sentiment, o emoţie pură şi delicată, ce poate fi experimentat doar de cel ce iubeşte. Este dincolo de capacitatea limbajului omenesc de a o descrie. Dragostea e cel mai frumos lucru pe care îl are un om în viaţa aceasta, nu e nimic mai important în viaţă decât să-ţi întâlneşte dragostea adevărată. Mă bucur că eu sunt printre cei care am întâlnit-o...”


Svetlana Andronic, 24 de ani, or. Hânceşti: „Eu cred că dragostea e o alegere, iar eu aleg acum şi aşa în fiecare moment iubesc o persoană. Poţi iubi un câine şi poţi iubi un om, îs două feluri de dragoste diferite, îţi poţi iubi serviciu şi îţi poţi iubi mama, la fel îs două feluri de dragoste diferite. Deci depinde pe cine iubim, dacă să spun despre dragostea dintre soţ şi soţie, atunci, desigur trebuie să fie una curată, sinceră, plină de încredere şi transparentă. A iubi trebuie să înveţi, nu poţi iubi pe cineva deodată cu o dragostea neprefăcută, ea este un lucru care cu timpul creşte, dacă este alimentată corect.”


Daniel Filat, 20 de ani, s. Lăpuşna: „În limba greacă există 4 cuvinte pentru 4 tipuri diferite de dragoste (storge, fileo, eros și agape) dintre care doar una este dragoste necondiționată, dragoste care nu așteaptă nimic în schimb. Cred că atunci când oamenii se referă de obicei la dragoste, ei au în vedere acest tip de dragoste (agape), cu toate că, cel mai probabil, nu au experimentat niciodată acest tip de dragoste, chiar dacă sună ironic. Este de remarcat faptul, că doar în doctrina creștină întâlnim acest tip de dragoste și este impresionant faptul că, cum am menţionat mai devreme, chiar dacă majoritatea oamenilor nu au experimentat-o, totuși, toți știm că ea trebuie să existe și o căutăm. Dragostea aceasta presupune să renunți la orice lucru pentru altcineva, fără a primi ceva în schimb, lucru care este imposibil pentru om prin natura sa, de aceea putem să manifestăm dragostea doar cu ajutorul Celui care a creat-o, Celui care este dragoste, Dumnezeu.”


Elizaveta Motrea, 42 de ani, or. Hânceşti: „Dragostea este mai mult decât un sentiment, având o forţă încât să mute munţii. Ea ne transformă, ne modelează în ceva la care doar visăm să ajungem, ridicându-ne la cele mai înalte culmi. Dragostea este îndelung răbdătoare, e plină de bunătate, ea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu caută folosul ei. Dragostea acoperă totul, crede totul, suferă totul, ea nu va pieri niciodată. Izvorul dragostei este însuși Dumnezeu. Oamenii serbează 14 februarie pentru a avea fiecare oportunitatea de a-și expune emoțiile și dragostea faţă de altă persoană, dar nu sunt de acord că trebuie s-o sărbătorim, pentru că oamenii uită, că de fapt, în fiecare zi, ar trebui să-și manifeste dragostea faţă de cei din jurul lor.”

Aurel VICLIUC

88 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco