• Curierul de Hâncești

Ce părere aveţi despre actuala situaţie politică din ţară?

După weekend-ul trecut, ţara noastră s-a prăbuşit într-o criză politică nemaivăzută. Blocul ACUM și partidul PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formarea unei majorități parlamentare. Respectiv, a fost investit în funcţie noul Guvern în frunte cu Maia Sandu, a fost votat noul specher al Parlamentului, Zinaida Greceanâi. La rândul său, Curtea Constituţională a declarat nelegitime aceste decizii. În aceeași zi, Partidul Democrat a anunțat proteste. Sute de oameni au fost aduși din toată republica la Chișinău. Au fost instalate corturi, iar oamenii au rămas peste noapte să doarmă în stradă, în semn de protest. Respectiv, Curtea Constituţională l-a suspendat din funcţia de preşedinte al ţării pe Igor Dodon, acesta fiind învinuit de trădare de patrie, iar preşedintele interimar Pavel Filip, a declarat că pe 6 septembrie vom avea alegeri parlamentare anticipate. În contextul acestor evenimente am decis să întrebăm pe locuitorii r. Hânceşti:

Ion Scutelnic, 38 de ani, or. Hânceşti: „Politicienii au luat-o razna, m-ai ales Plahotniuc cu echipa lui, a văzut că este dat jos de la putere şi hai să protesteze. De Dodon şi aşa ştiam că e un trădător care îndeplineşte ordinele ruşilor. Situaţia creată se poate de rezolvat doar printr-un fel, de închis pe toţi în puşcărie, ajunge cât au furat şi au minţit poporul. De alegeri anticipate nici nu mai spun, este ceva care doar în Moldova se întâlneşte, de două ori pe an să avem alegeri. La primele alegeri nu au venit nici jumate din cetăţeni, şi la acestea nu vor veni nici 25% din populaţie, s-au săturat omenii de atâtea alegeri.”


Mihaela Laşcu, 23 de ani, or. Hânceşti: „Părerea mea, e că fiecare din deputații care vin la putere își caută folosul său, dar nu a poporului, astfel ajungem să fim o țară, în care noi, poporul, nu mai avem cuvânt și tot ce contează e doar binele acestor deputați... Acum urmărim un lucru tare interesant, lucrând la grădinița am observat că în cazul în care un copil se supără, fiindcă totul nu a mers după planurile lui, şi atunci el încearcă să se răzbune cum poate - implica prietenii săi, poate pe mama sau pe tatăl. Această situație se întâmpla și acum la noi în Parlament, doar că aici cineva „mare” s-a supărat, şi implică o ţară întreagă în răzbunarea lui...”


Angela, 40 de ani, s. Sărata Galbenă: „Nu prea iubesc să mă implic în politică, dar ştiu un lucru, că la moment avem o situaţie dificilă în ţară, situaţie care poate să se transforme şi într-un război civil. Cu Plahotniuc trebuie de finisat acum, omul acesta este cel mai mare infractor din ţara noastră. Sperăm ca lucrurile să meargă spre bine...”


Ion Moraru, 78 de ani, s. Cărpineni: „Eu sunt de acord şi susţin nouă conducere, dar cu acei care au condus până acum trebuie de făcut cum s-a făcut cu curcanii, de aruncat peste gard la zoo park. Când erau aceştia la putere, au furat cum au putut şi cât au reuşit. La noi în Cărpineni au închis fabrica de vin, unica ce ne mai ţinea pe noi oamenii care avem vii, livezi. Acum nu avem unde da un strugure de poamă, producţia se strică, iar unii s-au îmbogăţit pe seama noastră. Au scumpit totul şi au vrut să ne cumpere cu 600 de lei ca să fim de partea lor, ajunge cât au stat hoţii la putere!”


Nicolae, 42 de ani, or. Hânceşti: „Aşa situaţie numai la noi în Moldova poate fi, să avem două Guverne şi lumea să-şi vândă demnitatea pentru 500 de lei. Plahotniuc ştie că dacă el este înlăturat de la putere acum, peste câtva timp îl aşteaptă şi puşcăria, fiindcă oricum vor ieşi la iveală toate lucrurile pe care le-a făcut el. Eu nu ţin apărarea blocului ACUM şi nici mai mult nu sunt cu PSRM, dar orice schimbare cred că ar fi mai bună decât ceea ce am avut până acum.”


Aurel VICLIUC

25 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco