• Curierul de Hâncești

Ce părere aveţi despre declararea stării de urgenţă pentru 60 de zile?

Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru următoarele 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020. Mai multe măsuri prevăzute în decizia Parlamentului au fost deja adoptate, cum ar fi restricționarea circulației, regim special de intrare-ieșire în țară, dar și a unui regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină, interzicerea manifestațiilor publice. În rândul cetăţenilor, această decizie a stârnit multe dezbateri, ce de fapt se ascunde în spatele acestei decizii, interesele proprii sau cu adevărat grija pentru popor? În sondajul acesta ne-am pus scop să întrebăm cititorii noştri:Nicoleta Mazăre, 21 de ani, com. Cărpineni: „Eu consider, că această decizie s-a luat din cauza că autoritățile țin mult la noi și ne doresc doar binele. Când au văzut cât de repede se răspândește și la noi în țară acest virus, ei au fost nevoiți să ia măsuri. Cea mai bună soluție a fost sa lungească termenul de carantină, iar dacă populația ar asculta de autorități și ar sta în casă acest virus nu se va răspândi cu o așa viteză. Din punct de vedere al unui student, consider că aceste zile nu trebuie de pierdut în zadar, ci de învățat în continuare online, căci nu sunt de acord cu continuarea studiilor pe termen de vară.”


Aliona Cociorbă, 35 de ani, com. Lăpuşna: „Cred că declararea stării de urgență este o alegere rațională pentru a evita răspândirea virusului în țară. Mai mult ca atât Guvernul a acționat rapid pentru soluționarea acestei probleme, chiar dacă s-au infectat și alți oameni, totuși s-au implicat și au dat dovadă de grijă pentru cetățeni. Acum este rândul nostru să ne îndeplinim responsabilitățile și să respectăm măsurile de precauție.”


Daniel Gujescu, 24 de ani, mun. Hânceşti: „Mulţi din cetăţenii noştri nu cunosc prea multe despre declararea stării de urgenţă şi ce facilităţi stau în spatele acestui proiect, spre binele celor care acum câteva zile în urmă s-au unit în coaliţie. De ce nu au fost amânate alegerile de la Hânceşti? Atunci nu le păsa de oameni? Dar acum deodată le pasă, după ce au creat coaliţia. Încă o întrebare, de ce 60 de zile? Dacă în toate restul ţărilor au fost stabilite 30 de zile? Vă spun eu de ce, fiindcă în timpul stării de urgenţă, coaliţia care va conduce poate desemna funcţii, funcţii înalte, după placul lor şi nimeni nu le va spune nimic...”


Corina Batîr, 19 ani, s. Logăneşti: „După părerea mea, declararea stării de urgentă pentru 60 zile este o acțiune bine organizată prin simplul faptul că virusul Covid 19 se va răspândi mai lent. De asemenea, în acest interval de timp dacă oamenii vor respecta toate acțiunile cu privire la protejarea contra virusului, doctorii vor putea acorda mai multă atenție pacienților care deja se află în spitale din cauza acestui virus nefiind încărcați cu mai multe cazuri de infectare.”

Maria Formanciuc, 42 de ani, mun. Hânceşti: „Guvernul şi Ministerul Sănătății a R. Moldova a recurs la cea mai bună soluție de precauție și de ocrotire a cetățenilor prin declararea stării de urgență timp de 60 zile, chiar dacă unii au intrat într-o panică și mai mare decât erau. De aceea, noi trebuie să fim supuși autorităților noastre și să contribuim la combaterea virusului prin respectarea cerințelor atribuite de către stat.”

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco