• Curierul de Hâncești

Cea de-a cincea staţie de pompare a apelor reziduale – dată în exploatare

Ieri, 21 februarie, administraţia locală şi SA Operator Regional „Apă Canal Hânceşti” au dat în exploatare cea de-a cincea staţie de pompare a apelor reziduale, modernizate în proiectul Fondului Ecologic Naţional de reabilitare a sistemului de canalizare din mun. Hânceşti, în valoare totală de 8 mln 600 mii lei.

Viceprimarul mun. Hânceşti, Zinaida Buruiană, a menţionat în cadrul ceremoniei de inaugurare că această staţie va deservi sectorul locativ, dar şi agenţii economici care îşi vor desfăşura activitatea în Zona Economică Liberă, iar în viitorul apropiat proiectul de canalizare va fi extins pe întreg perimetrul oraşului Hânceşti, în proporţie de 100%, aşa cum a fost planificat iniţial.

„La această staţie urmează să fie conectate 150 de case, 102 apartamente şi 11 agenţi economici, fiind o staţie modernă, automată, dirijată de la distanţă, care are o capacitate de 370 m3/zi şi care poate fi extinsă – a specificat Gheorghe Lică, director general al SA Operator Regional „Apă Canal Hânceşti”. Aceasta va deservi străzile Columna, N. M. Spătaru, Mărţişor, I. L. Caragiale şi Chiril Botnari ş.a. Darea în exploatare a acestei staţii a fost preconizată acum o lună, dar, din cauza efectuării unor lucrări specifice de forare orizontală a drumului şi trecerea peste râul Cogâlnic, precum şi a timpului nefavorabil, am reuşit să finalizăm aceste lucrări cu o mică întârziere. Din cele 17 sectoare ale oraşului, mai avem 12 sectoare care urmează a fi conectate la sistemul modern de canalizare, pentru ca toţi locuitorii municipiului Hânceşti să beneficieze de servicii calitative. Mulţumim primăriei oraşului şi dlui primar Alexandru Botnari, care s-au implicat activ în implementarea acestui proiect atât de important pentru orăşeni”.


La ceremonie au fost prezenţi şi beneficiari ai proiectului, care şi-au exprimat recunoştinţa pentru că au fost conectaţi la serviciile sistemului de canalizare, mulţumirile fiind îndreptate către primarul degrevat din funcţie, Alexandru Botnari. „Aşteptăm demult acest proiect şi ne bucurăm că vom beneficia şi noi de servicii moderne. Sperăm să funcţioneze bine! Bravo dlui primar şi întreprinderii „Apă Canal”!” – a menţionat Elena Portaru. „Dl primar Alexandru Botnari a implementat multe proiecte în oraşul nostru, îi mulţumim că este receptiv la necesităţile şi problemele noastre şi este aproape de toţi oamenii” – a susţinut şi Svetlana Ciubotaru.

Următoarea etapă de finanţare din Fondul Ecologic Naţional prevede construcţia şi darea în exploatarea a sistemului de canalizare din celelalte 12 sectoare ale mun. Hânceşti, proiect prevăzut în viitorul apropiat.

Elena ZAIŢEV


283 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco