• Curierul de Hâncești

"Cel mai de preţ accesoriu al unei femei”

La o cafea cu Marina Şoimu, cosmetolog din or. Hânceşti: „Realizat corect, machiajul se poate transforma în cel mai de preţ accesoriu al unei femei”


-Dna Marina, împreună cu mama Dvs., dna Nadejda Şoimu, administraţi cu succes, deja de mai mulţi ani, un salon de frumuseţe în or. Hânceşti. Ce servicii oferă salonul Dvs. şi de ce aţi ales anume acest domeniu de activitate?


-Printre serviciile pe care le prestează salonul nostru de frumuseţe se numără tratamente faciale, masaj, epilare, coafură, machiaj, piercing ş.a., o gamă complexă pentru a răspunde tuturor preferinţelor clientelor noastre. Am ales acest gen de activitate, deoarece întotdeauna mi-a plăcut să creez frumosul. Absolvind Facultatea de Arte Plastice din cadrul UPS „Ion Creangă”, mereu pictând şi desenând, consider că era firesc să aleg o profesie care are afiliere cu arta şi implică tehnici de aplicare a culorilor. Îmi place munca pe care o fac şi o practic cu multă dăruire şi pasiune, mai ales când văd că rezultatul este pe măsura aşteptărilor celor care vin în salonul nostru.


-Industria frumuseţii se dezvoltă vertiginos, femeile doresc să arate bine şi pentru aceasta apelează la specialiştii în domeniu. Care sunt cele mai solicitate proceduri de îngrijire a feţei şi cât de des are nevoie faţa noastră de a fi curăţată şi hidratată?


-Cea mai solicitată procedură este cea de curăţare a tenului, procedură care se face în dependenţă de tipul de ten. Pielea are nevoie de îngrijire zilnică, însă când alegem să facem o procedură de curăţare a feţei la salon, este bine să cerem sfatul cosmeticianului privind necesităţile individuale ale tenului. Curăţarea şi spălarea feţei sunt importante, deoarece la nivelul pielii tenului există foarte multe glande sebacee, din cauza cărora tenul poate avea un aspect uleios. Cu toate acestea, faţa nu are nevoie de o spălare agresivă şi nici intensivă. Multe persoane nu-şi spală corect faţa. Orice produs antiîmbătrânire, antiacneic sau hidratant se va aplica doar pe pielea spălată corespunzător.Este bine de urmat câţiva paşi pentru a avea o faţă curată: nu vă spălaţi tenul mai mult de două ori pe zi, în caz contrar va avea loc o supraproducţie de sebum; spălaţi-vă bine mâinile înainte de a începe spălarea feţei; îngrijiţi-vă ochii cu atenţie pentru îndepărtarea produselor cosmetice; după ce v-aţi demachiat, folisiţi apă călduţă pentru curăţarea pielii şi eliminarea reziduurilor; utilizaţi vârfurile degetelor şi faceţi mişcări blânde şi circulare. Masajul facial este una din “armele” cu care poţi lupta împotriva îmbătrânirii pielii. Masajul ajută la detensionarea şi stimularea muşchilor faciali, activează circulaţia sangvină şi producerea de colagen, atât de necesar pielii pentru a rămâne fermă, şi previne apariţia ridurilor. Hidratarea este la fel de importantă, deoarece îţi lasă tenul tânăr şi frumos şi aici mă refer atât la cremele hidratante, cât şi la modalităţile de hidratare a întregului organism cu lichide. Prin urmare, secretul unui ten bine îngrijit şi sănătos este apa!


-Dacă vorbim despre machiaj, cum trebuie acesta aplicat astfel încât să ne scoată în valoare trăsăturile feţei?


-Machiajul poate avea un impact decisiv dacă este realizat corespunzător, urmând câteva tehnici simple, dar importante. Rolul acestuia constă în evidenţierea trăsăturilor feţei, dar şi de a oferi un aspect impecabil şi o culoare uniformă tenului, estompând imperfecţiunile. Realizat corect, machiajul se poate transforma în cel mai de preţ accesoriu al unei femei. Folosirea fondului de ten fără blush, anticearcăn sau iluminator, oferă feţei un efect plat. Pentru a scoate în evidenţă trăsăturile feţei, este nevoie de realizarea unui joc de umbre şi zone bine definite şi conturate. Deci, folosind produsele menţionate mai sus, putem accentua trăsăturile ce creează o structură facială armonioasă, apropiată de perfecţiune. Pentru a crea adâncime, se folosesc culorile închise, iar pentru a scoate în evidenţă o anumită zonă, se folosesc culorile deschise (highlighter-ul). 


-Părul este podoaba fiecărei femei... Cum trebuie să ne îngrijim corect părul şi ce sfaturi oferiţi clientelor Dvs. la alegerea unei coafuri potrivite?


-Da, într-adevăr, părul îngrijit şi coafat pune în valoare aspectul unei femei şi vorbeşte despre opţiunile persoanei în materie de stil. Ce ţine de îngrijirea podoabei capilare, azi avem o mulţime de produse pentru toate tipurile de păr pe care le găsim în comerţ sau le putem prepara acasă. Sfatul meu în alegerea unei coafuri potrivite este ca să se ţină cont de ocazia pentru care se face coafura şi stilul ţinutei vestimentare. Coafura potrivită depinde de vârstă, personalitate şi mediul în care trăieşti.


-Azi îngrijirea mâinilor şi a unghiilor a devenit o adevărată artă, fiind foarte populară în rândul femeilor, dar şi a bărbaţilor. Cărui fapt se datorează această tendinţă?


-Chiar dacă mulţi dintre noi nu acordă importanţă detaliilor, unghiile curate sunt considerate cartea de vizită a unei femei. Mâinile sunt vizibile tot timpul atunci când interacţionezi şi tot acestea sunt primele care îţi trădează vârsta dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Deci, manichiura este esenţială pentru o femeie îngrijită şi stilată, indiferent de vârstă. Bărbatul modern este un bărbat puternic, încrezut şi impecabil până în vârful unghiilor, de aceea şi bărbaţii acordă o importanţă deosebită îngrijirii unghiilor.


-Se spune că adevărata frumuseţe vine din interior. Atunci de ce frumuseţea exterioară este atât de importantă şi cum putem defini frumuseţea?


-Răspunsul este atât de simplu, încât poate părea complicat din cauza căutării continue a definiţiei frumuseţii. Frumuseţea este un termen relativ, este o îmbinare armonioasă între frumuseţea exterioară şi cea interioară şi reprezintă ceva unic şi individual pentru orice persoană, deoarece cu ea ne naştem. Dar putem şi noi să contribuim la frumuseţea noastră ducând un mod sănătos de viaţă, acordând o atenţie sporită propriei imagini şi adoptând o stare de spirit corespunzătoare.


-La 9 septembrie este marcată Ziua Mondială a Frumuseţii. Ce mesaj aţi avea către doamnele şi domnişoarele care nu au timp sau nu acordă suficientă atenţie faptului de a se îngriji ca să arate bine?


-Mesajul meu către toate doamnele şi domnişoarele este să fie în primul rând sănătoase, fericite şi iubite. Frumuseţea vine odată cu aceste lucruri. Dacă femeia nu este fericită, chipul ei nu va reflecta niciodată frumuseţe. Ce ţine de timpul acordat pentru îngrijire, expresiile de genul „nu am timp” nu reprezintă un motiv şi nici un argument. Cine doreşte să se îngrijească ca să arate bine, va găsi timp indiferent dacă face procedurile de înfrumuseţare acasă sau la salon. Dragi femei, să ne iubim pe noi şi pe cei apropiaţi nouă şi atunci ne vom simţi la rândul nostru iubite, apreciate şi mereu frumoase!


-Vă mulţumim pentru interviu şi pentru faptul că aveţi grijă ca noi, femeile, să ne simţim mereu deosebite!

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco