• Curierul de Hâncești

Centrul de caritate “Vefezda” – un sprijin şi o speranţă a bătrânilor şi familiilor vulnerabile


Centrul de caritate “Vefezda” – un sprijin şi o speranţă a bătrânilor şi familiilor vulnerabile din c. Crasnoarmeiscoe


Începând cu anul 2011, în comuna Crasnoarmeiscoe activează Centrul de caritate „Vefezda”. Activitatea Centrului constă în acordarea ajutorului atât material cât şi moral copiilor orfani, persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor în etate din comună. 


În ultimii ani, Centrul a organizat multiple acţiuni utile pentru locuitorii comunei Crasnoarmeiscoe: vizite la domiciliu la persoane cu dizabilităţi şi a celor în etate, au fost organizate tabere pentru copiii din localitate, au fost organizate excursii etc.  


„La moment, Centrul „Vefezda”oferă o alimentaţie de două ori pe săptămână persoanelor cu retard mental. Tot de două ori pe săptămână se organizează activităţi culturale, sportive etc., în care sunt încadraţi copii, ne menţionează primarul c. Crasnoarmeiscoe, Alexandru Todoseiciuc. Toate activităţile sus-menţionate sunt desfăşurate datorită administratorului Centrului Victor Grec. Acest om cu o inimă mare a fost născut şi educat într-o familie cu şase copii, toţi harnici şi buni la suflet. D-lui împreună cu soţia sa, Liubovi, au crescut şi educat trei feciori - Boris,Vitalie şi Vadim. Aceşti băieţi îl ajută pe tatăl lor la organizarea şi desfăşurarea diverselor activităţi şi evenimente în cadrul Centrului”.


Alexandru Todoseiciuc a mai specificat că primăria comunei Crasnoarmeiscoe nu dispune de surse financiare pentru a acorda un sprijin  tuturor familiilor nevoiaşe. Astfel, APL adesea apelează la reprezentanţii Centrului „Vefezda” în scopul acordării ajutorului unor  familii socialmente-vulnerabile din localitate.


„De câte ori am apelat la ajutorul Centrului, nu am fost refuzat niciodată. Acest Centru de caritate a fost vizitat de către şefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei din r. Hânceşti, Tamara Călugăru, care a rămas uimită de activităţile organizate şi desfăşurate de „Vefezda”. Dna Călugăru a declarat că, datorită acestui Centru, noi conducătorii, suntem mai aproape de persoanele cu dizabilităţi pe care îi putem ajuta cu cele necesare” - a mai spus primarul comunei.


   Datorită Centrului de caritate, care colaborează intensiv cu autoritatea publică locală, se i-au la evidenţă toate familiile vulnerabile, găsindu-se, totodată, modalităţile necesare de ajutorare. Elena Golubnic

3 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco