• Curierul de Hâncești

Cine sunt doritorii să candideze la funcţia de deputat pe circumscripţia Hânceşti?!


Cine sunt doritorii să candideze la funcţia de deputat pe circumscripţia Hânceşti?!

Până la moment, pe Circumscripţia electorală uninominală numărul 38, municipiul Hânceşti, sunt înregistraţi oficial doar doi candidaţi la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba de Ion Mereuţă din or. Hânceşti, candidat PDM, care a deţinut anterior funcţia de şef al Oficiului Teritorial Hânceşti al Cancelariei de Stat şi Ştefan Gaţcan, candidat PSRM, medic, fondator al clinicii „Extramed”.

Totodată, pentru a candida la funcţia de deputat, au luat listele de subscripţie pentru colectarea semnăturilor în susţinerea sa, pretendenţii la funcţia de deputat: Vitalie Balinschi, vicepreşedinte al Partidului Politic „Şor”, şi prim-vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Vladimir Ţurcanu.

Ieri, încă alţi doi pretendenţi la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi-au depus dosarele pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă, şi anume fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, care va participa la alegeri în calitate de candidat al PP „PAS” şi fostul primar al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă, candidat al Blocului electoral „Unirea”.

„Ultima zi de depunere a dosarelor pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă care să colecteze semnături în vederea susţinerii candidaţilor, este vineri, 24 ianuarie. Primirea documentelor în vederea înregistrării în calitate de candidat se va face până pe data de 13 februarie, inclusiv. Ulterior, organul electoral are la dispoziţie şapte zile pentru examinarea dosarului candidatului şi a decide asupra înregistrării sau neînregistrării acestuia” - a specificat Zinaida Dubceac, preşedintele CEC nr. 38 Hânceşti.

Amintim că, Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 15 martie 2020 desfăşurarea alegerilor parlamentare noi în circumscripţia electorală uninominală numărul 38, municipiul Hânceşti, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunţat la mandatul câştigat în această circumscripţie în favoarea funcţiei de primar al mun. Hânceşti.


Tatiana TODOSEICIUC

112 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco