• Curierul de Hâncești

Circa 200 de locuitori din raion au donat sânge pentru a salva vieţile altora


Aproape 200 de locuitori ai raionului nostru au donat sânge în cadrul campaniei dedicate Zilei Donatorului, în zilele de 5, 6 şi 7 iunie. Printre ei au fost lucrători medicali ai Spitalului raional, colaboratori ai Inspectoratului raional de Poliţie, specialişti ai aparatului preşedintelui raionului şi serviciilor desconcentrate a Consiliului raional, precum şi mai mulţi tineri de prin sate.


La îndemnul autorităţilor publice locale de nivelul II au venit să doneze sânge şi primarii mai multor localităţi din Hânceşti (inclusiv Cotul Morii, Negrea, Voinescu, Caracui şi Cărpineni) împreună cu oamenii din sat.

În schimbul binefacerii, aceştia au fost onorați cu câte o diplomă, dar şi un pachet alimentar în sumă de 150 de lei, în care intră produse alimentare de care a beneficiat fiecare donator.

„La donare se recoltează în medie 450-500 ml sânge de la fiecare. Această cantitate poate salva vieţile a minim trei oameni. Per total în cele trei zile de campanie s-au recoltat 91,314 kg de sânge conservat. În acest context, ţin să mulţumesc tuturor cetăţenilor care s-au oferit în calitate de donatori, conştientizând că astfel salvează viaţa cuiva. Totodată, aduc mulţumiri primarilor, medicilor de familie, conducerii raionului şi tuturor serviciilor raionale, care s-au implicat nemijlocit în mobilizarea oamenilor de prin sate, inclusiv surselor mass media: „Curierul de Hânceşti”, Hânceşti 24, Radio Pro-Mingir care s-au implicat în promovarea campaniei de donare a sângelui ” a declarat Liliana Buza, şefa Secţiei de Transfuzie a Sângelui Hânceşti.

Preşedintele raionului Ghenadie Buza a dăruit Secţiei de Transfuzie a Sângelui din m. Hânceşti un televizor.

Deşi campania „Donează sânge, dăruieşte viaţă” s-a încheiat, cei care vor, pot dona sânge pe parcursul întregului an, prezentându-se la Secţia de Transfuzie a Sângelui din m. Hânceşti, amplasată în incinta Maternităţii Spitalului raional, în zilele de marţi şi joi.


Tatiana TODOSEICIUC


11 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco