• Curierul de Hâncești

Clipe de eternitate la Gimnaziul Bobeica

Pe parcursul lunii februarie, comisia metodica ,,Limba și comunicare” din gimnaziul Bobeica a organizat mai multe activități dedicate lui Grigore Vieru cu genericul ,,Vremea trece, vremea vine...”


Cu o deosebita plăcere am urmărit activitățile extracurriculare organizate atât în treapta primara cât și gimnazială de către profesoarele Sofia Beregoi, Ana Comândaru și Alina Munteanu. Elevii cu mare drag au memorat poeziile pe versurile marelui poet. Un moment spectaculos a fost în clipa când în scena și-au făcut apariția copiii cu niște voci de clopoțel îndrumați de inedita doamna Nina Calin, care a știut sa selecteze textele muzicale pentru a aduce în premieră adevărate perle sonore.


O acțiune cu adevărat originală o pot considera momentul când profesorii de limba și literatura romana au repartizat la cele patru etaje ale gimnaziului șaizeci de citate și cugetări ale poetului care constata,, Doua lucruri am întâlnit în viaţa asta zidite pana la capăt - Biblia și Limba Romana”. Rolul elevilor a fost sa selecteze un citat și transcriindu-l sa-l aplice pe „Zidul Plângerii vierene”. Ca rezultat, fiecare elev și-a îmbogățit vocabularul, și-a schimbat atitudinea fiindcă pe drept cuvânt acest,, cunoscător al liricii basarabene a înnobilat cultura națională ca nimeni altul, făcând uz de „rostiri plastice, sensibilizatoare” și foarte simple ca forma.


Aşa cum orice acțiune din scoală are menire primordială a educației având un concept bine definit astfel și aceasta manifestare a fost gândită vizând, întâi de toate, impactul asupra fiecărei persoane venite în sala.


Dna director Ana Berehoi a menționat că ,,elevii și profesorii și-au dat o stăruința enorma pentru studierea creației marelui poet. S-a recitat, s-a cântat, elogiind nemuritoarea opera. „Destin irepetabil, Grigore Vieru a depus o muncă sisifică pentru a reaprinde candela speranței, a credinței și a dreptății în casele basarabenilor”, menționa doamna Raisa Lozinschi profesor de limba și literatura romana. Adrian Ionița, elev în clasa a VIII, a menționat: Grigore Vieru este cel mai Reușit poet al Republicii Moldova, deoarece el a atins nestematul cu lexemul Mama.

Poetul Grigore Vieru „simplu ca iarba” a devenit, „steaua de vineri” care ne veghează pașii și ne apăra sufletele.Gheorghe Batrincea

elev al clasei a VIII,-a

GM Bobeica

25 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco