• Curierul de Hâncești

CNSM din nou alături de copiii de la „Brânduşa”

Copiii din centrul de plasament temporar din Hânceşti şi-au petrecut vacanţa la o tabără din Vadul lui Vodă


Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a organizat pentru copiii din cadrul Centrului de plasament temporar „Brândușa” din municipiul Hâncești o vacanţă la tabăra pe care o are în gestiune CNSM, numită “Perlele Nistrului” din Vadul lui Vodă.


Miercurea trecută, 23 august, Oleg Budza, președinte al CNSM, împreună cu consilierul său Vasile Patraşcu şi echipa media a CNSM a efectuat o vizită la tabăra “Perlele Nistrului” pentru a vedea condițiile de cazare a copiilor, activitățile în care au fost implicați și pentru a participa la un program artistic organizat de copii, printre care cei de la Centrul de plasament temporar din Hânceşti.


“CNSM susține de mai mulți ani copiii din cadrul Centrului de plasament temporar pentru copii în situație de risc „Brândușa”. Ei au nevoie de mai mult sprijin pentru a trăi o copilărie frumoasă. Confederația este orientată social față de aceşti copii, achitând toate cheltuielile legate de odihna copiilor din cadrul Centrului la tabără, și ne propunem ca această activitate să devină o tradiție. Ce ţine nemijlocit de tabăra “Perlele Nistrului”, aceasta se află în gestiunea CNSM şi în zece ani am investit aici peste zece milioane de lei, investind de fapt în viitorul nostru care sunt copiii”, a spus domnul Budza.


Delegaţia a fost întâmpinată de directorul taberei, Ion Munteanu, care a specificat faptul că tabăra întrunește toate condițiile necesare pentru buna organizare a odihnei copiilor, enumerând spaţiile care au fost renovate pe parcurs de către CNSM.“Capacitatea taberei este de 500 locuri, iar copiii sunt cazaţi în spaţii de tip hotelier, câte doi în odaie, acestea fiind dotate şi cu spaţii de igienă personală, adică baie şi veceu.


În afară de aceasta, avem utilaj frigorific, spaţii pentru sport, bazin de înot şi un teatru de vară, renovat după proiectul tinerei architect Diana Ţarălungă. Copiii aici se simt ca acasă…”, a mai spus directorul taberei.


“Mie foarte mult mi-a plăcut la tabără, a specificat fericit Eduard Bumbu, din cadrul Centrului “Brânduşa”. Aici am fost implicat în foarte multe activităţi, am fost serviţi cu mâncare delicioasă etc. Cel mai mult mi-a plăcut să înot în bazin şi să joc fotbal”, a spus băiatul.După un spectacol artistic, în care s-au implicat cu multă dăruire de sine şi copilaşii din Hânceşti, Larisa Dragomir, directorul Centrului “Brânduşa”, a mulţumit reprezentanţilor CNSM pentru colaborarea frumoasă şi prietenia strânsă care durează deja de mai bine de doi ani.


“Sunt foarte recunoscătoare celor de la CNSM pentru aportul adus întru organizarea vacanţei de neuitat a copiilor de la noi, copii pentru care o odihnă atât de plină de momente interesante nu va fi uitată niciodată. Iniţial a fost ideea de a organiza pentru copiii de la “Brânduşa” o vacanţă la mare, dar din cauza părinţilor neglijenţi,  perfectarea paşapoartelor a constituit o problemă. În schimb, CNSM a venit cu ideea de a organiza o vacanţă la tabără. Aici copiii au avut parte de momente nemaipomenite, fiind implicaţi în diverse măsuri artistice: concursuri declamatorii, dansuri, actorie, spectacole muzicale, întreceri sportive etc.


Mai mult, copiii au socializat foarte bine cu semenii lor din cadrul taberei, egalând cu zero orice diferenţiere, toţi fiind extrem de prietenoşi. Şi mâncarea a fost foarte delicioasă, iar natura ne-a impresionat până în adâncul inimii. A fost o vacanţă de neuitat, fapt pentru care îi mulţumesc domnului preşedinte al sindicatelor şi echipei sale”, a declarat pentru ziar dna Dragomir.


Menţionăm că odihna la tabără face parte din șirul activităților întreprinse de CNSM în vederea susținerii copiilor în situații de risc. Anterior, instituția de plasament temporar pentru copii „Brândușa” din Hâncești, patronată de CNSM, a primit din partea sindicaliștilor o colecție de cărți, rechizite școlare, jucării și dulciuri, iar copiii au participat la mai multe activități cultural-artistice, toate sponsorizate de sindicate.Elena Golubnic

23 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco