• Curierul de Hâncești

Şcoala de Arte din Sărata Galbenă – 40 de ani de la fondare

La 12 iunie, Şcoala de Arte „Grigore Solomon” din c. Sărata Galbenă, (director Sergiu Ciubotaru), care a împlinit 40 de ani de la fondare, şi-a invitat oaspeţii la un spectacol de zile mari, care s-a desfăşurat în Casa de Cultură din localitate.


La aniversare au fost invitaţi oaspeţi aleşi pe sprânceană: vicepreşedintele raionului Constantin Vlas, băştinaş din Sărata Galbenă, deputatul în Parlament şi fostul primar al comunei Ştefan Vlas, care este şi absolvent al instituţiei, actualul primar Mihail Lozovoi, şeful Direcţiei Cultură Ion Tulbu, care este şi profesor la Şcoala de Arte din Sărata Galbenă, însoţit de specialiştii direcţiei, foşti absolvenţi ai instituţiei etc.


Toţi au venit cu mesaje alese de felicitare atât în adresa profesorilor, cât şi a elevilor, care s-au remarcat de-a lungul anilor la diferite concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, dar şi cu flori şi cadouri. Ion Tulbu a venit din partea Direcţiei Cultură şi Turism cu diplome de merit pentru cei mai buni profesori, iar administraţia şcolii i-a menţionat cu diplome atât pe profesorii, cât şi pe elevii cu rezultate frumoase. De asemenea, Ion Tulbu s-a bucurat de o surpriză neaşteptată, dar binemeritată, dânsul învrednicindu-se de o diplomă din partea Guvernului, care i-a fost înmânată de colegii săi de la Direcţie pentru merite deosebite în promovarea artelor şi culturii în rândul tinerei generaţii, fiind un profesor cu vastă experienţă şi rezultate deosebite la concursuri de nivel înalt. 


Şi absolvenţii şcolii, atât din ţară, cât şi de peste hotare, au transmis mesaje de felicitare instituţiei de care îşi amintesc cu mare drag şi şi-au arătat recunoştinţa pentru eforturile depuse de profesori în cultivarea dragostei pentru artă prin intermediul unui colaj video. Spectacolul muzical susţinut de profesorii şi elevii şcolii a fost unul de excepţie, atmosfera creată fiind catalogată de cei prezenţi în sala arhiplină drept una călduroasă şi foarte pozitivă.


În prezent, în Şcoala de Arte „Grigore Solomon” îşi fac studiile 108 elevi din Sărata Galbenă şi localităţile din jur, fiind îndrumaţi de 10 profesori la specialităţile: pian, instrumente cu corzi, instrumente aerofone (trompetă, clarinet), instrumente populare (ţambal, acordeon, nai, fluier) şi artă plastică.Elena Zaițev

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco