• Curierul de Hâncești

Şcoala de Arte – în spectacol de gală


Duminica trecută, Şcoala de Arte „Timotei Bătrînu” din or. Hânceşti a organizat tradiţionalul spectacol de dare de seamă cu genericul „Dulcea mea copilărie, cât de dragă-mi eşti tu mie!”, în cadrul căruia absolvenţii anului de învăţământ 2016-2017 şi-au etalat talentele şi au demonstrat în faţa publicului cât sunt de bine pregătiţi la finalul studiilor.


Evenimentul s-a desfăşurat în Casa raională de Cultură, unde, în hol, a fost amenajată o expoziţie de pictură a discipolilor şcolii. Alături de elevii care au evoluat în scenă au fost părinţii, prietenii şi colegii lor, care au venit să-i susţină, dar şi oaspeţi de onoare – maestrul în arte Timotei Bătrînu, al cărui nume îl poartă şcoala, şi reprezentantul Guvernului în teritoriu Ion Mereuţă, şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat.


În deschiderea spectacolului, Lilia Gurghiş, directorul Şcolii de Arte „Timotei Bătrînu”, a venit cu un mesaj de felicitare, în care a specificat că evenimentul dat vine ca o totalizare a rezultatelor obţinute de cei 200 de discipoli ai instituţiei, dar şi de profesorii din cadrul celor trei secţii – interpretare instrumentală, arte plastice şi coregrafie – pe parcursul anului de învăţământ.


„Vreau să le mulţumesc elevilor care se implică în diferite concursuri şi festivaluri atât în ţară, cât şi peste hotare, ducând faima şcolii şi confirmând că este cea mai reprezentativă între Şcolile de Arte din ţară, profesorilor care cultivă iubirea pentru artă în tinerii noştri, Consiliului raional pentru contribuţia adusă la renovarea sediului Şcolii, părinţilor pentru că investesc în educaţia estetică a copiilor lor” – a specificat dna Gurgiş, adăugând că un gând de recunoştinţă se îndreaptă şi către mentorul şcolii, artistul plastic Timotei Bătrînu, care le este alături cu sfatul şi cu gândul, dar şi către cei 26 de absolvenţi ai anului de studii 2016-2017 pentru munca depusă pe parcursul anilor de învăţământ.


Şi Ion Mereuţă a venit cu un mesaj în adresa elevilor şi profesorilor şcolii, felicitându-i din partea sa şi a preşedintelui raionului Ghenadie Buza, apreciind rezultatele muncii asidue şi îndelungate a profesorilor, care cultivă talentele copiilor şi cresc din ei adevăraţi profesionişti, multilateral dezvoltaţi, dar şi implicarea plenară a părinţilor şi a elevilor în procesul de studiu. Dl Mereuţă i-a înmânat directoarei Lilia Gurghiş o diplomă din partea preşedintelui raionului, în semn de apreciere pentru frumoasele rezultate ale instituţiei.


Cu acest prilej, şi maestrul Timotei Bătrânu a venit cu flori, dar şi cu un buchet de  cuvinte frumoase în adresa administraţiei şcolii, profesorilor şi elevilor. „Mă bucur că mă aflu aici, alături de Dvs. la acest eveniment frumos, că această şcoală a înregistrat în ultimul timp un progres enorm, fiind nu o şcoală oarecare, ci filarmonica oraşului Hânceşti.


Mă bucur de colectivul atât de bine ales, care nu laudă copii, ci îi încurajează, or încurajarea contribuie la realizarea lucrurilor frumoase. Mă bucur de părinţii care îşi susţin copiii şi îi îndrumă spre profesori pe măsură. Vă felicit cu acest frumos eveniment şi vă doresc ca să aveţi cât mai mulţi copii născuţi cu har” – a menţionat în mesajul său Timotei Bătrânu.


În cadrul concertului, au sunat acorduri de vioară, saxofon, pian, copiii cântând şi dansând, însă nu doar ei au excelat în scenă, ci şi colectivul de profesori ai şcolii, ansamblul cărora a interpretat câteva melodii ce au cules multe aplauze. Fiind atât de talentaţi, nu e de mirare că şi discipolii lor demonstrează capacităţi deosebite şi rezultate pe măsură!Elena Zaițev

4 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco