• Curierul de Hâncești

Combatanţii din Afganistan - serviţi cu un terci ostăşesc şi vin fiert.În fiecare an, Republica Moldova îi comemorează, la 15 februarie, pe ostaşii căzuți în războiul din Afganistan, din anii 1979-1989. În acel război au participat peste 12 mii de militari moldoveni. Mulți dintre participanţii în luptele din Afganistan s-au întors cu grave sechele morale şi fizice, dar şi grade de dizabilitate.

În memoria tuturor combatanţilor din Afganistan, dar şi celor căzuţi pe câmpul de luptă, astăzi, la cei 31 de ani de la retragerea ultimelor trupe armate de pe teritoriul acestei ţări, în piaţa Suveranităţii din mun. Hânceşti, s-a organizat un miting solemn, cu mesaje de recunoştinţă şi apreciere a eroismului ostaşilor înrolaţi în războiul din Afganistan.

Potrivit datelor prezentate de Centrul Militar Teritorial Hânceşti, în perioada celor aproape 10 ani de război, din raionul Hânceşti au fost înrolaţi şi duşi pe câmpul de luptă din Afganistan 458 de soldaţi, dintre care 7 au decedat. La moment, au mai rămas în viaţă 207 de combatanţi, 11 dintre care au diverse grade de invaliditate.

Pentru eroismul şi vitejia de care au dat dovadă în războiul din Afganistan, cu Ordinul Steaua Roșie au fost menționați 3 combatanţi, 13 – cu Medalia Pentru Vitejie şi 19 cu Medalia Meritul Militar.

După depunerile de flori la monumentul eroilor căzuţi pe câmpul de luptă din Afganistan, amplasat în mun. Hânceşti, combatanţii au fost serviţi cu un terci ostăşesc, vin fiert şi ceai, activitate finanţată de către Consiliul raional Hânceşti şi primăria municipală.


Tatiana TODOSEICIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco