• Curierul de Hâncești

Concurs de dans pentru Centrul de Creaţie

Locul I la un concurs de dans pentru Centrul de Creaţie HânceştiLa data de 21-22 ianuarie curent, la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău, a avut loc Campionatul Moldovei la dansuri moderne (dance-show, fantasy, free-show).


În cadrul campionatului, dansatoarele de la Centrul de Creaţie Hânceşti au ocupat locul I, ceea ce înseamnă că urmează pregătirile pentru Campionatul lumii la dans în Ungaria, în perioada 30 mai – 4 iunie 2017.Scopul campionatului este de a dezvolta şi populariza dansurile moderne în Republica Moldova, motivarea copiilor şi tinerilor să practice dansurile şi un mod sănătos de viaţă, studierea mai avansată a dansului,  îmbogăţirea repertoriului coregrafic a ansamblurilor de dansuri, schimbul de experienţă între dansatori, precum şi selectarea celor mai buni dansatori pentru participarea în 2017 la Campionatul lumii la dansuri în Ungaria.


„La Campionatul Moldovei la dans am participat cu 2 grupe, grupa mică care s-a ales cu menţiune la categoria Dance Show Juvenali şi grupa mare care a obţinut locul I la categoria Street Dance Show Adulţi, a specificat Cristina Jaliuc, directorul şi coregraful Centrului de creaţie.


Am avut mari emoţii, aşa cum avem de fiecare dată când participăm pe la concursuri, dacă nu pe scenă atunci în culise, când începe ceremonia de premiere. În grupa câştigătoare sunt fete care frecventează orele de dans de mai bine de 5 ani şi mă mândresc mult cu rezultatele lor, care sunt şi rodul muncii mele. Sunt multe ore petrecute în sala de dans, mult efort şi multă dăruire de sine. Suntem încadraţi permanent în concursuri şi concerte interesante de unde ne întoarcem cu rezultate frumoase. În februarie ne pregătim deja de alt concurs, dar cu detalii vom reveni după desfăşurarea acestuia”, a spus dna Jaliuc.


„Curierul de Hânceşti” le urează mult succes şi multe locuri de frunte la concursurile şi campionatele de dans ce urmează!Elena Golubnic

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco